REAKCIJA BRANITELJA: ‘Opet komedija ismijavanja iz kuhinje HAVC-a na naš račun?

REAKCIJA BRANITELJA: ‘Opet komedija ismijavanja iz kuhinje HAVC-a na naš račun? Evo zašto premijera baš na TAJ datum?’

“KOJA JE OVO DRŽAVA”…U drugoj priči hrvatski general pomišlja na samoubojstvo, dok u trećoj priči četvorica umirovljenika odjeveni u kockaste dresove s natpisima „ Modrić“, „Rakitić,“ „Mandžukić „ i „ Perišić „ kradu lijes iz grobnice na kojoj piše „ Dr. Franjo Tuđman, 1922-1999, prvi predsjednik Republike Hrvatske.“ …

Iz Šibensko-kninske podružnice Udruge Prvi hrvatski redarstvenik (PHR), stigla je valjana kritika na račun još jedne komedije iz kuhinje HAVC-a- koja se na sarkastičan način pozabavila hrvatskim braniteljima, prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, hrvatskim generalom, našim proslavljenim nogometašima i Domovinskim ratom. Iz udruge PHR, također, smatraju jako upitnim datum premijernog prikazivanja filma “KOJA JE OVO DRŽAVA”

Trećeg (3)-siječnja, 2019. u hrvatskim kinima u desetak gradova bit će premijerno prikazan film scenarista Mate Matešića i redatelja Vinka Brešana „ Koja je ovo država „. Film je sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar ( famozni HAVC ) s novčanim iznosom od 4.600.000 kuna sa obrazloženjem kako će film biti najuspješnija komedija snimljena u samostalnoj Hrvatskoj i kako je priča „duboko naša“.

Film koliko se do sada zna ima tri odvojene priče.

U prvoj se ministar pravosuđa zatvara u jednoj ćeliji kaznionice u Lepoglavi i ne želi izaći iz nje. U drugoj priči hrvatski general pomišlja na samoubojstvo, dok u trećoj priči četvorica umirovljenika odjeveni u kockaste dresove s natpisima „ Modrić“, „Rakitić,“ „Mandžukić „ i „ Perišić „  kradu lijes iz grobnice na kojoj piše „ Dr. Franjo Tuđman, 1922-1999, prvi predsjednik Republike Hrvatske.“ Za premijerno prikazivanje filma u hrvatskim kinima izabran je datum kada je prije devetnaest godina  uspostavom tzv. trećesiječanjske vlasti počela detuđmanizacija, ukidanje Dana državnosti, kriminalizacija Hrvatskog domovinskog rata i progon hrvatskih generala.

Znamo da datum premijernog prikazivanja nije odabran slučajno, kao ni snimanje komedije u kojoj kradljivci odjeveni u kockaste dresove hrvatske nogometne reprezentacije kradu lijes iz grobnice na kojoj piše  dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik Republike Hrvatske te priča o hrvatskom generalu koji pomišlja na samoubojstvo. Nemamo ništa protiv slobode umjetničkog izražavanja, pa potpomognute i novcem hrvatskih poreznih obveznika u iznosu od 4.600.000 kuna, ali nam nikako nije jasno da u Republici Hrvatskoj ne postoji ni jedan scenarista i redatelj koji bi snimili film s tematikom iz Hrvatskog domovinskog rata. Film koji bi na realan način govorio o Hrvatskom domovinskom ratu. Film koji će pričati lijepu priču o hrvatskim vojnicima i o hrabrosti hrvatskih branitelja, kako bi se na taj način odala počast stvarnim osobama koje su se borile za sve nas i dale živote za ovu zemlju. Tek tada to bi bila duboko naša priča, a ne komedija u kojoj se nalazi grobnica prvog hrvatskog predsjednika i spominje samoubojstvo hrvatskog generala, u vrijeme dok svakog trećeg dana u Hrvatskoj jedan hrvatski branitelj počini samoubojstvo.

Prošlo je 27 godina od početka Hrvatskog domovinskog rata , a mi nemamo  ni jedan normalan, vrijedan film, s tematikom iz tog razdoblja. U čemu je problem ? Je li problem u tome što nemamo sposobnih scenarista i redatelja koji bi mogli snimiti takav film ili je problem u državnoj agenciji HAVC-u koja novcem poreznih obveznika neće da sufinancira takav film. Smatramo da je problem u državnoj agenciji HAVC-u i zato bi baš o tome trebalo snimiti film pod naslovom „ Koja je ovo država“, pa bi onda svima stvari o toj , pa i ostalim temama, nažalost bile jasnije.  Koja je to država koja nije u stanju ni nakon 23 godine od završetka krvavog oslobodilačkog rata u kome su se goloruki branitelji suprotstavili dobro naoružanoj srbočetničkoj soldateski ( JNA i četnici ) i pobijedili je, o tim danima slave i ponosa snimiti ne sto i jedan, nego samo jedan jedini igrani film . Svi znamo , to je Republika Hrvatska, država koju su stvorili i obranili hrvatski branitelji skupa sa hrvatskim narodom i pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.  Quo vadis Croatia !

Predsjednik Podružnice-PHR – Tomislav  Čolak


Napomena;”KOJA JE OVO DRŽAVA”

Na ovo ismijavanje naših proslavljenih nogometaša morao bi se oglasiti HNS, kao i sami nogometaši da se njihova imena na sarkastičan način ne pojavljuju u ovom filmu…Oni to nisu zaslužili.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Sarafin Puselja Sarafin Puselja napisao:

    Mi Hrvati nismo normalni, dok se našem Luki i repki divi cjeli svit naši idioti se ismijavaju, ito za naše šolde.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
FOTO/VIDEO Teška nesreća: vozačica zbog neprilagođene brzine izletjela s ceste i udarila u drvo

Vozačica automobila teže je ozlijeđena danas oko 15.10 sati u izlijetanju vozila s ceste između Šoderice i Đelekovca kod Koprivnice...

Close