Published On: Pet, srp. 12th, 2019

Sabor: Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa tisuću kuna

Korištenje mobitela u vožnji kažnjavat će se sa tisuću, umjesto 1.500 kuna, proizlazi iz, u petak prihvaćenog amandmana, koji je na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijelo troje HDZ-ovih zastupnika.

Zastupnici Petar Škorić, Ljubica Maksimčuk i Josip Đakić smatrali su, naime, da je je Vladin prijedlog da se korištenje mobitela u vožnji kažnjava sa 1.500 kuna prestrog s obzirom na težinu tog prekršaja, standard hrvatskih građana i kazne u drugim članicama EU, pa su predložili da se smanji na tisuću kuna.
To će sigurno pridonijeti porastu svijesti vozača da u vožnji ne koriste mobitele i druge tehničke uređaje, argumentirali su svoj prijedlog koji je u petak u Hrvatskom saboru prihvatio Vladin predstavnik, državni tajnik u MUP-a Žarko Katić.
Sabor se u petak prijepodne izjasnio o amandmanima podnesenim na više zakonskih prijedloga koje je raspravio proteklih dana, a o kojima će glasovati u podne.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 7 komentara
Have Your Say
 1. Marko Keškić Marko Keškić napisao:

  Treba platiti 2 mjeseca stanku sabora a ako se mene pita svi su u stendby…Samo rade državne institucije sakupljnje harača.Pa mater vam jebem turci su imali 1/5 a ova moja jebena hrvatska 1/4 .Vratite nam turke vi idite u Eu…….!??????

 2. Vlado Bartolic Vlado Bartolic napisao:

  Malo, jesmo pred20 god. voziti bez razgovora.

 3. Matya Mat Matya Mat napisao:

  pljačka države i dalje bez kazne

 4. Ivan Dragovoljac napisao:

  MATER IM JEBBEM ČETNIČKU !!!!!!!!ISKORISTILI SU ONU BAGRU OD DIVLJIH VOZAČA DA BI NAS SVE NORMALNE VOZAČE OPLJČKALI DO GOLE KOŽE!!!!!!!!!!NAPRAVILI SU POLICIJSKU DRŽAVU!!!!!!!!!!!!!ZAR SMO SE ZA TO BORILI!!!!!!!MAJKU IM JEBEM ADZ-OVSKU ČETNIČKU!!!!!!!!!!NEMOJMO IM OVO DOZVOLITI!!!!!!!!!!!

 5. Damir Radić Damir Radić napisao:

  Kazne treba formirati po osobnim primanjima, npr, 10%, tako da oni koji zarađuju veća primanja plate više, jer i onako većina tih koji voze bolje i veće aute, a imaju tehnologiju za bez ruku, te istu glupsoni ne koriste, takve sa dodatnih 10% kažnjavati i stvar bi bila puno pravednija! 😂

 6. Dragan Romic Dragan Romic napisao:

  Zašto ne sa milion

 7. Petar Vukas Petar Vukas napisao:

  KORIŠTENJE MOBITELA U SABORU NEČE SE KAŽNJAVAT

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
“Zahvala” braniteljskih udruga povodom otkazivanja koncerta M.P.Thompsona na Krbavskom polju

Nakon jučerašnje objave Marka Perkovića Thompsona da otkazuje koncert na Krbavskom Polju povodom Dana Pobjede i Dana Domovinske Zahvalnosti i...

Close