Published On: Sri, pro 14th, 2016

Saborski odbor za Ustav – Ne smije se vrijeđati osjećaje žrtava osim ako su Hrvati

 

Jutarnji prenosi riječi SDP-ovca Peđe Grbina da je Saborski odbor za Ustav jednoglasno donio odluku da se spomen ploča herojskim braniteljima Hrvatske HOS-ovcima treba ukloniti.

Yutarnji

Kao prvo, možda i jest, na kraju, i nakon svih upotrebljenih tehnika prisile, mrkve i batine, Saborski odbor donio odluku kakvu je donio, no činjenica je da nije ni slučajno tako jednoglasno niti bez otpora, koji je skršen na više načina. Sjednice su se prekidale, nastavljalo se u tajnosti, bez rezultata, a danas je i zadnji otpor skršen i sad su svi kao veseli i zadovoljni, kaže Peđa Grbin Jednostavno – idila od unisonog mišljenja.

I dobro, na kraju je jednoglasno izglasano to što je izglasano, no zanimljivo je ono što je Grbin rekao u svezi toga, a još je zanimljiviji stav tobožnjih antifa ljevičara kad su u pitanju njihovi simboli pod kojima je pobijeno višestruko više civila i i političkih protivnika nego ih je pobio i sam simbol fašizma Mussolini.

Krenimo redom.

Peđa Grbin tvrdi:

“Odbor je donio zaključak da se ovakve stvari u posebnim mjestima ne poduzimaju, te pozvao nadležna tijela da takva obilježja ukloni. Moraju se honorirati sve žrtve, ali se pri tome ne smije vrijeđati druge”

Mjesto je doista posebno i to stvarno treba uvažavati, no treba li to uvažavati samo prigodno i samo za određena krvna zrnca ili pravilo uvažavanja važi općenito? Po svemu sudeći i po svemu što se do danas događalo,Jasenovac je jednostrano proglašen stratištem samo jedne strane, mada se pokušava osvjetliti i istinu da je Jasenovac i stratište Hrvatske vojske, a i neshvatljivo velikog broja hrvatskih civila, političkih protivnika najvećeg satrapa ne samo Balkana nego i šire. S obzirom na to treba također ukloniti i svaki trag komunističkog satrapa Tita i njegovih ubojica ili ćemo selektivno pristupati žrtvama i ubojicama?

Ako ćemo pristupati selektivno koji su onda kriteriji? Po svemu sudeći i ono što nitko ne može demantirati je da su do sad kriteriji uvijek i jedino krvna zrnca, pa se tako ignorira patnje jedino hrvatskoga naroda? A zašto? Koji je razlog da samo Hrvatski narod nema pravo na to da ga se ne vrijeđa, kako Peđa selektivno zahtjeva samo za one koji nisu Hrvati.

Peđa Grbin dodaje i ovo:

“Zakon iz 1997. je omogućio postavljanje ploče s pozdravom ‘Za dom spremni’, ali je Ustavni sud dvjema odlukama osudio takav pozdrav. Možda bi bilo malo samodopadno ako kažem da ovime završavamo s podjelama u hrvatskom društvu, ali ovom odlukom ukazujemo na smjer u kojem bi politika morala ići.”

Zanimljivo je to da je Ustavni sud dvjema odlukama osudio “Za dom spremni”, ali mene zanima da li je Ustavni sud osudio postojanje Trga zločinca i najvećeg masovnog ubojice u pola Europe, samoprozvanog bravar-maršala Tita? Jer ako nije, a ja ne znam da je, onda Ustavni sud nije mjerodavan donositi nikakve odluke koje bi narod trebao prihvatiti. Jer, ako ne osudiš jugoslavenskog Pol Pota – Tita, najvećeg masovnog ubojicu u pola Europe, masovnog zločinca koji je pobio političkih protivnika civila više nego simbol fašizma Mussolini (i svi njegovi sateliti) onda s tobom dragi Ustavni sude nešto nije u redu. Isto važi za Saborski odbor za Ustav.

Peđine opservacije i želje da završimo sa podjelama u društvu tako da osudimo svaki pokušaj stvaranja države Hrvatske i podsvjesni poziv da ne talasamo sa trgovima koji nose imena po jednom od najvećih satrapa čovječanstva svih vremena, a da istovremeno ove najveće satrape veličamo i nagrađujemo imenima ulica i trgova, može dragi naš Peđa okačiti mačku o rep.

Pitanje za Peđu Grbina: Što je sa osjećajima Hrvata, u svjetlu činjenice da je Tito pobio najmanje pola milijuna Hrvata, prognao najmanje dva milijuna, što je sa osjećajima svih onih koji su nekoga izgubili u političkom masovnom pomoru vašeg druga Tita? Navedite nam neki dobar razlog da se pomirimo s tim da smo jedna od rijetkih zemalja u kojima imena trgova nosi masovni ubojica svjetskog glasa, jedan od najvećih ubojica u povijesti čovječanstva?

Imamo li mi Hrvati pravo tražiti da nas se ne vrijeđa, da se ne vrijeđaju naši osjećaji?

Dragi Peđa Grbine, zapamti: Ništa od pomirbe dok pravda ne bude potpuna i dok se vi ne odreknete svih simbola, vašeg druga Tita – jednog od najvećih masovnih ubojica i zločinaca u povijesti čovječanstva, daleko većeg zločinca i od samog simbola fašizma Mussolinija!

Saborski odbor mora na isti način kako je osudio spomen ploču herojima HOS-a osuditi i Trg samoprozvanog maršala i masovnog ubojice Tita. Ili se momentalno raspustiti jer ne vrijedi apsolutno ništa u očima pravde i ljudskosti.

Autor: Demosthenes

Displaying 19 komentara
Have Your Say
 1. Davor Gotovac napisao:

  Smjena
  Plenkovica

 2. Ivka Brajdic napisao:

  Jadan onaj ko nepostuje svoju državu i one koji su to ostvarili gubec svoje živote svoje roditelje svoju djecu , još jadniji je onaj koji nepostuje nista sto se zove Hhrvatsko samo koristi sve sto
  se zove HVATSKO .

 3. Ovakve stvari bacaju ljagu na sve hrvatske sinove i kceri koji su sebe dali ZA Hrvatsku. Mislim da nisam jedini ogorrceni ovom siuac. Pitam se zasto sute nasi generali Krsticevic i Medved koji bi imali i morali nesto reci. Ili reci premijeru:mi odlazimo jer nismo se borili da bi danas izdali svu mladost koja je krvarila i onu koja je izginula.

 4. Peda Grbine najveci srbine , popusi mi do mile volje eto jebo te Pupovac i svi ostali istomisljenici koje okupljas oko sebe ,mrs.

 5. Goran Gorscak napisao:

  Tom peđi fali samo šubara sa kokardom i opanci i naravno MOZAK

 6. Maria Angela napisao:

  Istjerajte tu bagru iz Hrvatskog sabora i javnog zivota
  Obitelji mucki pobijenih Htvata i Hrvatica u miru pokorno su slusali partizanske zloconce 45 godina ovo je Hrvatska kou oni nisi branili i u njoj se nece pitat sto su uzurpirali to je proslost letiice vam i oni koji ih stite ne samo oni

 7. Marija Šebalj napisao:

  Sramota izdajice ! Zar Pupovac odlučuje!

 8. Luca Lovrinovic napisao:

  Eto vam drugovi velike srbije polako se uvlaci u svaku poru. A pederi iz hdza ih pustaju da rade sto hoce. Jer nemogu razumiti da pupi grban pizdicka i ostali majmuni vam komanduju. Imali u Hrvatskoj domoljuba iz 90ti rastjerajte tu kopilad koji jos uvjek sanjaju veliku smrdiju

 9. Pejo Knezovic napisao:

  Neznam kako se mislite vratiti u hrvatsku ako zavadite opet hrvatski narod jednom ste prevarili ali drugi put nećete

 10. Pejo Knezovic napisao:

  Toga grbina treba prepiliti popola da bi bila dva normalna ili ga maknuti sa svake funkcije

 11. Dijego Ribarić napisao:

  Domači izdajnici

 12. Gordana Matota napisao:

  Nosite se u pizdu materinu,četnici ZDS!!!!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Dobili smo brutalne odgovore Boysa, Torcide, Delija i Grobara o regionalnoj ligi

NAVIJAČI su već godinama velika prepreka pokretanju regionalne lige, a nakon što je najavljen početak natjecanja 2018. godine, jasno je...

Close