Sav krvav je utrčao na Hitnu: ‘Pljačkaši su bili pravi amateri’

Kod pokušaja otimanja elektrokemijskog kofera, novac u njemu će se u trenutku uništiti. To piše čak i na vozilu. Ovaj pokušaj govori da je riječ o neinformiranim amaterima, kažu iz Bilić-Erića

Pomozite! Boli me ruka i trbuh, ozlijedio sam se, rekao je sav krvav Antonio S. (31) kad je u ponedjeljak navečer ušao u ambulantu Hitne pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

U pokušaju pljačke kombija Fine na parkiralištu u Resniku, ozlijeđen je jedan od dvojice pljačkaša. Ozlijeđeni pljačkaš, kako doznajemo, sam je došao na Hitnu. Bio je sav krvav. Na sebi je imao majicu, a rukom je pridržavao prostrjelnu ranu na trbuhu. Iako je mogao hodati, do bolnice ga je najvjerojatnije netko dovezao i ostavio pred ulazom u ambulantu.

 

Medicinska sestra ga je odvela u trijažu, a druga je pozvala policiju. Bolnicu je za nekoliko trenutaka okružilo desetak policajaca s dugim cijevima. Pljačkaša su zaštitari iz kombija, utvrdili su liječnici, prostrijelili kroz podlakticu i trbuh, dok na šaci ima ustrelnu ranu. Stabilno je i čuvaju ga policajci, a u bolnici bi trebao ostati četiri do pet dana.

Antonio S. (31) i otprije je poznat policiji. Bio je i osuđen jer je s kolegom bivšim nogometašem orobio automat-klub. Tko mu je ovaj put bio sudionik u zločinu, policija ne otkriva. Još tragaju za njim.

Zagreb: Zaštitari u pucnjavi spriječili pljačku blindiranog vozila FINA-e | Autor: Filip Kos/PIXSELL

Međutim, iz tvrtke Bilić-Erić, čiji zaštitari čuvaju Lesninu na čijem su parkingu pokušali izvesti krađu, kažu kako je pravo pitanje zašto bi uopće netko išao pljačkati blindirano vozilo.

– Prema Zakonu o zaštiti financijskih institucija, koji propisuje način na koji se vrši prijevoz/prijenos vrijednosti, obavezna je uporaba elektrokemijskog kofera, koji se u slučaju pokušaja otimanja istog iz ruke zaštitara aktivira, odnosno novac u njemu se u trenutku uništi pomoću patrone neizbrisive tinte te je neupotrebljiv za pljačkaša – objašnjavaju. Ističu da to upozorenje stoji i na blindiranom, oklopljenom kombiju za prijevoz vrijednosti.

– Iz tog razloga pljački kombija nije bilo posljednjih 15-ak godina. Ovaj pokušaj govori da je riječ o neinformiranim amaterima -pljačkašima, od kojih je jedan, kako čujemo i ranjen – zaključuju iz Bilić-Erića.

Zagreb: Zaštitari u pucnjavi spriječili pljačku blindiranog vozila FINA-e | Autor: Filip Kos/PIXSELL

Iako su obje trgovine na parkiralištu radile jutro nakon pljačke, kupci su promatrali razbijeno staklo kraj ulaza jedne od njih. U trgovini su nam rekli kako, osim stakla, ništa drugo nije oštećeno.

– Svi naši djelatnici su u redu dok je šteta prouzročena na ulazu u prodajni centar. Pljačkaši su bili usmjereni na utržak koji je odvozila Fina – kažu iz Lesnine.

Iz tvrtke Fina gotovinski servisi, čiji su zaštitari prevozili novac, ističu da je u tijeku provedba svih propisanih procedura predviđenih u slučajevima poput spomenutog. Drugi komentar nam nisu mogli dati.

Zagreb: ZaÅ¡titari u pucnjavi spriječili pljačku blindiranog vozila FINA-e | Autor: Filip Kos/PIXSELLPolicija je očevidom utvrdila kako je maskirani počinitelj, s vatrenim oružjem u rukama dotrčao do zaštitara te vikao da mu preda novac. U tom trenutku, zbog prijetnje vatrenim oružjem i očitom namjerom da je u tijeku činjenje kaznenog djela, zaštitar je iz svog službenog pištolja prema njemu ispalio nekoliko hitaca. Pljačkaš je zatim, kažu iz policije, potrčao prema osobnom automobilu u kojem ga je čekao, najvjerojatnije, još jedan počinitelj te su pobjegli.

 

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ako to stvarno s koferom funkcionira zasto su onda zastitari naoruzani?? Pa moze i neka starija baka nositi kofer!! Ne vidim logiku..

Leave a comment

Read previous post:
Uhićenja u splitskoj ‘Čistoći’: jedna anonimna prijava raskrinkala krivce

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u utorak je potvrdio da je u splitskoj komunalnoj tvrtki Čistoća uhićeno “više osoba”. “Izvidi...

Close