Published On: Pet, lis. 19th, 2018

Servilni europski poslušnik i okrutni domaći tiranin!

Ako usporedimo članak „Prvi doznajemo: Ovo je imovinsko stanje Andreja Plenkovića“ ( https//www.tportal.hr/vijesti/clanak/prvi-doznajemo-ovo-je-imovinsko-stanje-andreja-plenkovica-20160905) iz mjeseca rujna 2016.g. s ovim člankom, iz komparacije ta dva sadržaja moći će se činjenično vidjeti kako predsjednik Vlade u Republici Hrvatskoj Andrej Plenković Borg besramno iznosi neistine o svom imovinskom stanju te manipulira i obmanjuje javnost! No, što se drugo moglo i očekivati od tog udbo-kosovskog biološkog te kriptokomunističkog ideološkog, političkog i društvenog bastarda; zatočenika totalitarnog uma i sustava vrijednosti te praktičara „light“ totalitarnih metoda vladanja, manipuliranja, kršenja Ustava RH i demokratskih standarda te ljudskih i građanskih prava i sloboda, masovnopsiholoških obmana, huškačkih kampanja i javnog linča političkih neistomišljenika te monopola i zloupotrebe medija kao i vlastitog djeteta u promidžbene svrhe. „Princa“ klijentelizma, nepotizma, korupcije, trgovanja utjecajem i političke korupcije, kao i patetike, kiča i vodviljske estetike; te neiskrenosti, prijetvornosti, licemjerja i paranoidnog supkulturnog formata primjerenog totalitarnom društvu. Servilnog europskog poslušnika poltronskih dimenzija i guliverske nehumanosti, te okrutnog, bezdušnog i bešćutnog domaćeg ucjenjivača, despota u svilenim rukavicama i tiranina; koji krije od javnosti činjenicu da je 17. srpnja 2016.g. na tzv. „izborima“ za predsjednika HDZ-a jer to nisu mogli biti izbori kad nije imao protukandidata pa se nije imalo koga birati, od ukupno 208.277 članova HDZ-a dobio samo 97.823 glasa ili 47,oo posto odnosno manje od polovice, što znači da nema demokratskom političkom poretku primjeren izborni legitimitet jer ga politički ne podupire više od polovice članova HDZ-a! Koliko pak do grotesknih razmjera prezire demokratska prava i slobode, građanske i domoljubne obveze te hrvatsku državu i narod; vidi se i po tome da nije htio služiti niti civilni vojni rok i to u vremenu Domovinskog osloboditeljskog rata (!), iako je to mogao jer medicinska dijagnoza koju ima: Anaemia croatophobica chronica, uopće nije zapreka za služenje civilnog vojnog roka!

KAKO JE ANDREJ PLENKOVIĆ MOGAO KUPITI DVOETAŽNI STAN?
U Imovinskoj kartici Andreja Plenkovića Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, nalaze se i sljedeći podatci:
„Vlasništvo stana površine 187,31 metara četvornih, vrijednosti 2.610.000,00 kuna, stečenog do 10. studenog 2016.g tj. prije izbora za predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj i dobivanja statusa državnog dužnosnika. Način stjecanja stana: Kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, Prodajom imovine. Kreditno opterećenje: Nema duga za kredit. Podatci o štednji: Iznos 130.000,00 Eura. Način stjecanja: Od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada“.
Navedeni stan je dvoetažan, nalazi se u rezidencijalnoj četvrti grada Zagreba na Vrhovcu, u neposrednoj blizini poznatog restorana „Tač“. Andrej Plenković diplomirao je pravo 1993.g., a zaposlio se u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske 1994. godine. Učlanio se u HDZ 2011.g. u Temeljnom ogranku Jelenovac u Zagrebu, a navedeni stan kupljen je 2003. godine. Dakle, u oko devet (9) godina radnog staža Andrej Plenković je od primitaka ostvarenih od „nesamostalnog rada“ uštedio iznos od oko 2.610.000,00 kuna koliko je približno na temelju procjene njegove vrijednosti iz Imovinske kartice taj stan vjerojatno plaćen odnosno kupljen, umanjen za iznos koji je dobiven „prodajom imovine“ kako je to navedeno u Imovinskoj kartici prema kojoj je i ta stavka bila uključena u kupnju stana. No, Andrej Plenković je tijekom tog razdoblja od 1994.g. .g. produženog do mjeseca studenog 2016.g. , ili samo u razdoblju nakon kupnje navedeno stana 2003.g. pa do mjeseca studenog 2016.g., uštedio i još 13.000,00 eura koliko je navedeno da ima na štednji u Imovinskoj kartici u rubrici „Podatci o štednji“. Veći dio radnog staža Andrej Plenković proveo je u diplomatskoj službi u inozemstvu gdje su plaće znatno veće nego u Hrvatskoj, no unatoč toj činjenici realno je pitanje je li doista u navedenom razdoblju od oko devet godina mogao uštedjeti novac u tolikom iznosu? Čak i da je racionalan i štedljiv kao što je to znameniti brački škrtac i SDP-ov cinik Arsen Bauk? Stoga na „tragu novca“ treba utvrditi, u kojoj je banci Andrej Plenković imao deponiran novac kojim je kupljen navedeni stan? Koliko je godina bio otvoren taj račun i kakva je bila dinamika primitaka te u kojim iznosima, i jesu li primitci bili doista samo od „nesamostalnog rada“ ili možda i iz drugih izvora? Koja i kakva je to bila „imovina“ i u kojem zemljišniku je bila evidentirana, prodajom koje je dobiven dio od ukupnog iznosa novca koji je bio potreban za kupnju navedenog stana? Kome i kada je prodana ta „imovina“, za koliki iznos novca, te u kojoj banci i na čiji račun je kupac uplatio novac? U kojoj je banci štednja Andreja Plenkovića u iznosu od 130.000,00 eura, od koje godine je ta štednja, i je li ostvarena kako je to navedeno u Imovinskoj kartici samo od „primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada“, ili je možda bilo primitaka i iz drugih izvora?
Uštedjeti toliki iznos novca koliko je približno plaćen navedeni stan umanjen za primitak ostvaren „prodajom imovine“ u oko devet godina radnog staža, i još k tome uštedjeti 130.000,00 eura za oko petnaestak godina radnog staža, doista je vrlo teško ostvarivo na etičan, moralan i društveno primjeren; te estetski, didaktički, objektnoidentifikacijski i kao obrazac ponašanja i djelovanja uzoran i prihvatljiv način! U demokratskim, kulturnim, civiliziranim i humanim društvima i državama; javne ličnosti imaju određene i ustaljene etičke, moralne, estetske i društvene obveze prema javnosti, društvu i građanima. Pa ako Andrej Plenković imalo poštuje standarde demokracije, hrvatsku javnost i građane; morao bi na sva prethodno navedena pitanja i nepoznanice dati valjane, egzaktne, relevantne, pouzdane, provjerljive i vjerodostojne odgovore i u njima iste takve podatke! Logično i odgovorno, ista ta javnost i cijelo društvo očekuju da ti odgovori ne će biti na razini „vjerodostojnosti“ realizacije izbornog programa HDZ-a i obećanja koja je dao u izbornoj kampanji za saborske izbore održane u rujnu 2016.g., ili na Badnji dan 2016.g. kada je na hitno i dramoletski sazvanoj konferenciji za novinare koju je kao u najboljoj čaušeskovskoj praksi prenosila i HRT, operetnomelodramatično te kičerskipatetično do lažnih suza obznanio Urbi et orbi plan Vlade RH o kupnji dionica INA-e od mađarskog MOL-a prodajom dionica HEP-a. Kao što je to proteklo vrijeme pokazalo i dokazalo, bilo je to na razini „vjerodostojnosti“ kao životnog i političkog kreda Andreja Plenkovića, zar ne!

Erih Lesjak

 

Sadržaji objavljeni u rubrici Kutak za čitatelje nisu osobni stav uredništva te mogu, a i ne moraju odgovarati stavu urednštva.

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO! Rojs u Bujici: Komšić je jugoslavenčina!

VIDEO! Rojs u Bujici: Komšić je jugoslavenčina! Prkačin: Svejedno je je li on predstavnik ekstremnih muslimana ili ‘jugoslavena’ – ni...

Close