ŠEŠELJ SE OTEO KONTROLI, OKOMIO SE NA VLASTITU ZEMLJU!

” BEZOPASAN KLAUN ” POSTAO OZBILJNA PRIJETNJA

ŠEŠELJ SE OTEO KONTROLI, OKOMIO SE NA VLASTITU ZEMLJU! Ipak odlazi u Hrtkovce, evo tko obećava da će ga spriječiti!

Teški diplomatski incident između Srbije i Hrvatske u režiji Vojislava Šešelja, ne može se i ne smije nazvati „bezazlenom i bezopasnom igrom srbijanskog klauna”.

Pomno i detaljno razrađen scenarij vrijeđanja hrvatskog izaslanstva i gaženja hrvatske zastave a zatim i slanje priopćenja Srpske radikalne stranke svim medijima u kojima se hvale incidentom, rezultirale su odlaskom hrvatskih predstavnika iz te zemlje.

“Mali” incident s velikim posljedicama

Osim toga, srbijanska veleposlanica odbila je primiti prosvjednu notu, a srbijanski ministar Aleksandar Vulin proglašen je personom non grata u Hrvatskoj i sve to zbog „bezazlenog performansa osobe koju ne treba shvatiti za ozbiljno”.

Da je Šešelj i te kako ozbiljan problem, shvatila je ovih dana i Srbija koja se podijelila zbog njegove odluke da u Hrtkovcima održi skup. Iako je ovo okupljanje brojnih radikala srbijanski MUP zabranio, Vojislav Šešelj (na užas vojvođanskih Hrvata) ne odustaje od namjere da na sam Đurđevdan, točno na obljetnicu mitinga radikala 1992. godine kada je pročitao popis mještana hrvatske nacionalnosti koji moraju napustiti selo, a zbog čega je osuđen u Den Haagu, ponovno iskoristi za huškački govor po uzoru na one iz 90-tih:

“Ako treba, doći ću u Hrtkovce kroz njive i livade”

“Boga molimo da bude lijepo vrijeme, da ne bude blata. Ako nas policija napadne, odmah ćemo sjesti na zemlju. To je naša stara taktika, tada policija ne tuče. Ako skup bude zabranjen – tako ćemo postupiti iako policija ne može spriječiti šetnju. Ako policija zapriječi prilaze Hrtkovcima iz pravca Šapca i Rume, mi, snalažljivi radikali doći ćemo do sela “kroz njive i livade. Ovo je borba za naše pravo da držimo skupove”, rekao je Šešelj novinarima u skupštini Srbije.

Vođa radikala je svima u Srbiji jasno dao znanja da neće ispoštovati odluku o zabrani koju je donio MUP, i tako izazvati reakcije i nemir u tamošnjim strankama. Član Demokratske stranke Balša Božović kaže da će otići u Hrtkovce 6. svibnja kako bi spriječio Vojislava Šešelja da održi skup u tom vojvođanskom selu:

Srbija osjeća posljedice

“Mi ćemo biti uz svoje sugrađane jer želimo da se u svojoj zemlji osjećaju sigurno, to im jamči Ustav i zakoni i to je dužnost svih koji vole ovu zemlju. Ne dijelimo ljude po vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti i želimo biti s njima i ne dozvoliti da se ponovi ono što je nekada učinio Šešelj.

Čini se kako Srbija već sada osjeća posljedice svoje odluke da Šešelja ne sankcionira za njegove prijašnje istupe i da ga ne udalji iz političkog života. Olako karakteriziranje osuđenog ratnog zločinca i jednog od najvećih kreatora rata 90-tih stavljati na marginu i tumačiti kao “cirkusku budalu”, iznimno je nezrelo. Jer ova je “cirkuska budala” već jednom vrlo uspješno zaludila naciju…

 

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Srbija opet zastrašuje vojvođanske Hrvate, okrenuli tenkovske cijevi prema katoličkoj katedrali!

Facebook objava jednog Novosađanina poprilično je uznemirila vojvođanske Hrvate. Srbija koja je jučer obilježila Dan vojske, u Novom Sadu je ponosno...

Close