Published On: Čet, sij. 10th, 2019

Širenje mreže palijativne skrbi za hrvatske branitelje

Ministarstvo intenzivno nastavlja s aktivnostima vezanim uz palijativnu skrb kako bi se hrvatskim braniteljima u potrebi pružila pomoć na dostojanstven način u svim područjima Republike Hrvatske

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa svojim suradnicima, državnom tajnicom Nevenkom Benić i pomoćnikom ministra za psihosocijalnu i zdravstvenu i savjetodavnu pomoć hrvatskim braniteljima Dinkom Tandarom, posjetio je u ponedjeljak 7. siječnja 2019. godine, ustanovu za palijativnu zdravstvenu skrb Caritasa Riječke nadbiskupije – hospicij „Marija K. Kozulić“, kako bi razgovarali o mogućnostima buduće suradnje oko palijativne zdravstvene skrbi za hrvatske branitelje.

Ravnateljica hospicija, časna sestra Daniela Orbanić, predstavila je ministru i suradnicima visoke standarde ove ustanove koja pruža cjelovitu skrb – fizičku, psihološku, duhovnu i socijalnu potporu bolesnicima u terminalnoj fazi bolesti, kao i podršku njihovim obiteljima.

Prepoznajući važnost palijativne skrbi za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, Ministarstvo svoje aktivnosti u 2019. godini usmjerava na osiguravanje dodatnog broja kreveta u specijalnim bolnicama za pružanje palijativne skrbi, odjelima palijativne skrbi u akutnim bolnicama ili bolnicama za produženo liječenje kako bi se omogućila bolja dostupnost i kvaliteta palijativne skrbi za hrvatske branitelje te povećanje broja mobilnih palijativnih timova na područjima s većim brojem hrvatskih branitelja u potrebi. S istim ciljem Ministarstvo je već u prosincu prošle godine sklopilo Sporazum o suradnji sa Specijalnom bolnicom za produženo liječenje Duga Resa čime je osigurano dodatnih osam kreveta za palijativnu skrb i osam kreveta za dugotrajno liječenje, odnosno pojačanu skrb za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

„Želimo proširiti mrežu palijativne skrbi za hrvatske branitelje na području cijele Hrvatske i omogućiti pružanje ovakve posebne medicinske usluge braniteljima u potrebi“, rekao je ministar Medved.

Ravnateljica hospicija Daniela Orbanić iskazala je spremnost za pružanje pomoći hrvatskim braniteljima.

Nakon održanog sastanka, pristupit će se izradi sporazuma kojim će se regulirati odnosi i suradnja između Ministarstva i hospicija „Marija K. Kozulić“ u Rijeci.

Ministarstvo intenzivno nastavlja s aktivnostima vezanim uz palijativnu skrb kako bi se hrvatskim braniteljima u potrebi pružila pomoć na dostojanstven način u svim područjima Republike Hrvatske.

Autor: MHB

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    MAJKU VAM JEBEM ČETNIČKU!!!!!NAJPRIJE NAS UNIŠTITE A ONDA NAS KAO SPASITELJI ŠALJETE NA ONA SVIJET!!!!!!!PAS VAM MATER JEBA ADZ-ovsku!!!!!!!!!!1

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
“SLUČAJ ĐAKIĆ” – DA SU NOVOSTI I SNV NARUČILI, NE BI IM BOLJE LEGLO

Budala je uvijek bilo. I bit će ih. U svakom gradu, selu, u svakom narodu i u svakoj zemlji. Ni...

Close