Published On: Sri, stu. 21st, 2018

SJEĆANJE NA DARKA PAJIČIĆA!

Na današnji dan 2015. godine u vukovarskom Domu za stare i nemoćne osobe preminuo je Darko Pajičić (42), Vukovarac koji je u studenom 2013. nastradao dok je pokušavao skinuti ćiriličnu ploču sa zgrade vukovarske policije. U trenutku dok je skidao ploču na njega se zaletio policajac, zabio ga u zid zgrade policije, nakon čega je Pajičić pao na tlo. U bolnici su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život.

Slučaj Darka Pajičića, maloljetnog branitelja Vukovara, uzburkao je javnost jer je bilo nekoliko verzija njegova stradavanja. Policija je tvrdila da njihov djelatnik nije prekoračio ovlasti i zaduženja, a ministar Ostojić je izjavio kako je utvrđeno da je Pajičić tada imao čak 2,7 promila alkohola. Ipak, braniteljska populacija tvrdila je drugačije, tražeći odgovornost policajca.

Darko Pajičić se od tog dana stradavanja nikada nije do kraja oporavio. Kirurški mu je odstranjen dio glave, teško se kretao i često je bio po bolnicama. Od sredine godine bilo mu je sve lošije i kretao se stalno u kolicima, a posljednjih nekoliko mjeseci bio je u Domu za stare i nemoćne gdje su se dobro brinuli o njemu. Iako je posljednjih dana bio dobrog zdravlja, smrt je dočekao iznenada, u snu. Liječnici pretpostavljaju da je smrt vezana za traumu glave koju je zadobio 2013.

…….Ja sam duša hrvatskih ratnika
domovinu tražim i stijeg što se vije
i mojom je krvlju ona natopljena
a duša nema mira, traži je …..

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – DAMIR VERŠIĆ

Uredništvo PDN-a i Braniteljskog radija izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima. S nama je zauvijek!     Tišina

Close