Škabrnja: Godine prolaze, zaborav ne jenjava

Počinitelji zločina moraju biti kažnjeni, moramo na tome ustrajati!

Godine prolaze, zaborav ne jenjava nad pokoljem u Škabrnji koji su izveli domaći pobunjeni Srbi uz pomoć snaga JNA 18. studenog 1991.

Za posljedicu  ubijena su 84 Hrvata, 26 branitelja i 58 civila, odnosno, svako domaćinstvo u Škabrnji je nakon tog napada bilo “zavijeno u crno”.

Zbog svoje domoljubnosti, i činjenice da je bilo čisto hrvatsko selo, bez ijednog srpskog stanovnika, Škabrnja je kao takva je bila trnom u oku svima koji su propagirali taj kraj kao srpski. Škabrnja je, marljivošću svojih seljana, postalo najvećim, među naljepšima i najbogatijim selima u tom kraju.

Hrvatski svjesno, selo Škabrnja je bilo metom napada antihrvatskih i velikosrpskih elemenata u Jugoslaviji. Stoga su prema hrvatskoj Škabrnji vlastodršci za doba socijalističke Jugoslavije vodili politiku kojom se gledalo zatrti svaki oblik duhovnog i gospodarskog života.

Štoviše, zbog snažne hrvatske nacionalne svijesti i ponosa i predanosti katoličkoj vjeri, jugo komunisti su ga etiketirali “ustaškim”, “nacionalističkim”, “selom koje treba uništiti”.

Ta mržnja se do kraja iskazala za vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku i četničke pobune u susjednim selima, kada su srpski zločinci iz susjednih sela Biljana i Zemunika Gornjeg uz pomoć JNA i srpskih paravojnih formacija iz pobunjenih područja Hrvatske, iz BiH i Srbije, ubili 84 branitelja i civila, a selo sravnili sa zemljom. Za taj zločin nikad nisu odgovarali, niti su izvedeni pred sud.

Nažalost, to je jedna od tužnih stranica našeg pravosuđa. Ja se nadam da će organi progona i istrage ustrajati na tome da nikada nećemo prestati s utvrđivanjem toga tko su ti monstruozni počinitelji u Škabrnji, ali i u svim drugim mjestima gdje su počinjeni ratni zločini nad hrvatskim braniteljima i civilima. I dok je svijeta i vijeka zbog poruke mladima da se nikada više ne ponovi, moramo ustrajati na tome i kazniti sve počinitelje.

Povodom 27. obljetnice stradavanja hrvatskog naroda u Vukovaru i Škabrnji pozivam sve da se barem na tren zaustave i sjete što je dao taj narod  za Vas, za nas, za Hrvatsku.

 

Bog i hrvati!

Ivica Šafarić – Ninja

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – STJEPAN SENTKIRALJI

Uredništvo PDN-a i Braniteljskog radija izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima. S nama je zauvijek!     Tišina

Close