Published On: Pet, velj. 19th, 2016

Službena izjava Ministarstva pobija Matića i otkriva: Bojan Glavašević laže

images_cms-image-000035242

Tumačenje na koje se poziva bivši pomoćnik ne postoji. ‘Ministarstvo ne odobrava korištenje inventara za privatne potrebe’, stoji u izjavi koju potpisuje Vesna Nađ

Iznenađujuć nastavak priče o posudbi ”državne” Thule krovne kutije bivšem pomoćniku ministra branitelja Bojanu Glavaševiću.

Bliska suradnica Glavaševića i bivšeg ministra Predraga Matića, Vesna Nađ, koja je još uvijek na funkciji zamjenice ministra, službenim dokumentom kojeg je potpisala pobija nedavne izjave bivših kolega.

Podsjetimo, Glavašević je priznao da je za privatne potrebe koristio u lipnju 2014. kupljen Thule, kojeg je Ministarstvo branitelja po cijeni od 8267 kuna kupilo za potrebe Glavaševićevog službenog puta u Norvešku. Time je potvrdio točnost ekskluzivne informacije koju je u nedjelju objavio portal direktno.hr. Glavaševićev bivši šef Matić potvrdio je pak medijima da je upravo on odobrio tu posudbu i da u tome ne vidi ništa sporno.

A Glavašević je pak, odgovarajući na upit jednog građanina na Twitteru, tvrdio kako je tumačenje službi Ministarstva branitelja bilo da korištenje Thulea u privatne svrhe nije kršenje zakona. Ovu izjavu četiri dana nakon objave nije se moglo pronaći na Glavaševićevom profilu, no u Ministarstvu su je ”dokumentirali” na vrijeme.

Bojan Glavašević

A da Bojan Glavašević laže i da nije na Matiću da odobrava korištenje Thulea za privatne svrhe, dade se zaključiti iz pismene izjave koju je 17. veljače potpisala njihova bivša kolegica Vesna Nađ. Izjavu je na uvid dobio portal direktno.hr, a u njoj se, među ostalim, izrijekom ističe kako Ministarstvo ne odobrava korištenje inventara za privatne potrebe svojih djelatnika.

”Na temelju službenih zabilješki službenika Glavnog tajništva Ministarstva očitujemo se kako sliijedi. Gospodin Bojan Glavašević izjavio je da su mu stručne službe Minsitarstva dale mišljenje da može posuditi krovni nosač Thule za privatne potrebe. Gospodin Bojan Glavašević nikada nije to pitanje postavio stručnim službama, nego je direktnim usmenim nalogom tehničkim osobama naložio da mu se krovni nosač Thule montira na njegov privatni automobil.”

Bojan Glavašević

”Također, službena zabilješka o postavljanju krovnog nosača Thule na privatni automobil Bojana Glavaševića, a koju je spomenuo u medijima, ne postoji. Također, u svezi izjave Bojana Glavaševića na Twitteru od dana 15. veljače da je po tumačenju službi Ministarstva branitelja njegova privatna posudba krovnog nosača Thule bila zakonita, ovim putem izjavljujemo da takvo tumačenje ne postoji. Ministarstvo branitelja koristi vozni park za službene potrebe obavljanja poslova iz svog djelokruga rada”, navodi se u izjavi.

Vesna Nađ

”Dugodišnjom praksom, predstavnici Ministarstva odlaze na obilježavanje obljetnica, polaganje vijenaca, otkrivanje spomen obilježja, sudjelovanja na skupovima i tribinama, sajmovima zasdruga, provođenje nadzora i stručne pomoći u ustanovama, pregled lokacija i sudjelovanja na radnim sastancima za veteranske centre, vozni park se koristi za sve navedene aktivnosti”, dodaje se.

Pred kraj stoji i kako Ministarstvo ne odobrava korištenje inventara za privatne potrebe svojih djelatnika.

Novi Thule ”trune” sa starim namještajem. Je li uopće bio potreban?

Postavlja se i pitanje opravdanosti kupnje Thule kutije i krovnog nosača vrijednih ukupno 8267 kuna, budući da Thule nakon ljeta 2014. više nije korišten. Dakle, korišten je, kako se čini, samo za Glavaševićev službeni put u Norvešku, i potom za njegov privatni put, po svoj prilici, ljetovanje. Upitna opravdanost kupnje može se iščitati iz posljednjeg dijela izjave koju potpisuje Vesna Nađ.

Glavašević, Thule

”Krovni nosač Thule kupljen je u lipnju 2014. za potrebe službenog puta u Norvešku. Nakon što je pomoćnik ministra Glavašević vratio krovni nosač Thule, isti je pohranjen u Jastrebarskom, u objektu br. 9 bivše vojarne Ante Starčević koji Ministarstvo branitelja koristi za pohranu arhivske i registraturne građe, ali i starog namještaja. Nakon povratka i pohrane u navedenom objektu, krovni nosač Thule više nije korišten”.

Tripartitna suradnja trn u oku bivšoj vlasti

Izjava koju potpisuje Vesna Nađ zanimljiva je u svjetlu izjave koju je u Otvorenom HRT-a u srijedu navečer iznio SDP-ov ”branitelj” Franko Vidović.

On je u jednom dijelu spomenuo tripartitnu vlast u Ministarstvu branitelja. Moguće je da je ciljao upravo na dobru suradnju bivše zamjenice SDP-ovog ministra s novom vlašću koalicije HDZ-a i Mosta. Da je spremnost na suradnju zamjenice ministra prema novoj vlasti trn u oku i bivšem ministru, može se pak iščitati iz Matićeve izjave u Otvorenom, kako u Ministarstvu ”trenutno vlada bezvlašće”.

Predrag Matić

Očito mu nimalo ne odgovara što su novi kadrovi počeli njuškati po starim papirima i na vidjelo izvlače grijehe svojih prethodnika, uz profesionalnu potporu mnogobrojnih djelatnika državne uprave koji su zaposlenici Ministarstva branitelja bili i godinama prije Matića i Glavaševića.

A propos doministrice Nađ, u jednoj od emisiji Bujica politička novinarka Višnja Starešina je naglasila kako je upravo Nađ bila jedina protiv gašenja Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava zločina poslije 2. svjetskog rata te je na saborskom Odboru za veterane netom po početku prosvjeda branitelja tražila ispriku Bojana Glavaševića, zbog njegove izjave.

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Ante Grbic napisao:

    Glavašević je samo sitni kriminalac.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Glavaševiću smeta izrada Zakona o lustraciji: ‘Lustracija nakon 25 godina može jedino biti lov na vještice’

"Pa nisu Šeks,Tuđman i ekipa bili ludi da '91. lustriraju kad bi prvo morali lustrirati sebe", napisao je Glavašević. Bivši...

Close