Published On: Pet, pro. 28th, 2018

Spektakularni novogodišnji doček najavljen na zagrebačkom Trgu bana Jelačića

Spektakularni doček Nove godine, uz “Četiri tenora”, “Hladno pivo” i DJ Akademiju, bit će upriličen na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, uz tradicionalni ponoćni vatromet, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare s koje je gradonačelnik Milan Bandić pozvao sugrađane da u novogodišnjoj noći dođu na Trg.

“Pozivam sve naše sugrađane, drage Zagrepčanke i Zagrepčane, da nam se pridruže na Jelačić placu. Neće biti snijega, neće biti jako hladno i uvjeren sam da ćemo napraviti pravi tulum”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Okupljene građane i goste glavnog hrvatskog grada u Novu godinu na Trgu bana Jelačića uvest će DJ, “Četiri tenora” uz pratnju Revijskog orkestra i bend “Hladno pivo”.

Zagrijavanje će početi na Silvestrovo u 21,30 sati, okupljene će zabavljati renomirani DJ-i okupljeni u projektu DJ Akademija. Riječ je o prvoj hrvatskoj školi za DJ-eve, pokrenutoj 2005., jedinoj takvoj instituciji u ovom dijelu Europe. Akademija okuplja renomirane predavače sa iskustvom rada u klubovima, a brojni polaznici koji su završili njihov program imali su prilike raditi u velikim klubovima i na brojnim manifestacijama, poput Ultra Europe festivala.

Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu glavnog zagrebačkog trga u 22,30 sati stići će Četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak koji će uz pratnju Revijskog orkestra i pod dirigentskom palicom Dinka Apellta, izvesti agramerske pjesme.

“Četiri tenora” su svoj glazbeni put počeli 2016. kada su bili gosti klapama u ‘Lisinskom’. Na tom koncertu oduševili su publiku koja ih je ispratila ovacijama i od tada su postali prava atrakcija ljubitelja klasične, klapske i popularne pjesme.

Na pozornicu će potom doći gradonačelnik Bandić koji će, uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima, odbrojavati posljednje minute ove godine te svima čestitati Novu 2019.

Kao i ranijih godina, prije dočeka na Trgu, gradonačelnik će obići prenoćište, Hitnu pomoć, Vatrogasnu postrojbu i Policijsku upravu zagrebačku, a iza ponoći, također već tradicionalno, predviđen je posjet rodilištu u KBC-u Sveti Duh – prvoj bebi rođenoj u novoj godini.

U prvim minutama Nove godine, na Trgu bana Jelačića nastupit će “Hladno pivo”. Nastup tog zagrebačkog benda bit će kruna proslave njihovog 30. rođendana. U svom Zagrebu ove su godine već održali niz slavljeničkih koncerata, a u tri desetljeća karijere uspjeli su progurati punk rock na vrhove top lista, ističu organizatori.

Frontmen “Hladnog piva” Mile Kekin je putem video-poruke poručio da svoju 30. obljetnicu završavaju na najljepši mogući način, na Trgu bana Josipa Jelačića, s dočekom Nove godine.

Poručio je da će “Hladno pivo” još jednom pokazati što su radili zadnjih 30 godina.

Novinari su se zanimali i za političke teme i pitali su gradonačelnika Bandića o tome hoće li Klub njegove stranke u Hrvatskom saboru uskoro dobiti i 13-og zastupnika, na što je on odgovorio da 13 i nije baš najsretniji broj, ali da tu ima i dobrih stvari.

“To će biti iza Nove godine. Hvala Bogu, uvijek ima dobrih stvari. Ima puno ‘lipih’ stvari, ali vam ne mogu sada reći”, kratko je rekao Bandić.

(Hina)

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ilija Babic Ilija Babic napisao:

    Dobro nas gradonacelnik ….. u zdrav mozak cuj hladno pivo . Nek mu ga caca gleda

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
NEWS BAR MORA BUJANCU ISPLATITI 12.000 KUNA ZBOG SATIRIČNOG TEKSTA!

NEWS BAR MORA BUJANCU ISPLATITI 12.000 KUNA ZBOG SATIRIČNOG TEKSTA! 'Mojoj majci su se pogoršali zdravstveni problemi' Tko god otvori...

Close