Published On: Uto, stu. 5th, 2013

Split: Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju

1_vu-sjecanje2

Hrvatska udruga Benedikt obilježit će 22. godišnjicu stradanja u Vukovaru i Škabrnji organizacijom manifestacije pod nazivom Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Manifestacija će se, s početkom u ponedjeljak, 11. studenog, održati u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu i Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu, u Zrinsko-frankopanskoj 19.

Medijski pokrovitelj manifestacije je Dalmacija News, a naš se portal aktivno uključio i u organizaciju događanja, kojim svi zajedno želimo što dostojnije obilježiti Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Program:

11. studenog, ponedjeljak, u 19 sati – otvorenje manifestacije i dokumentarni film “Vukovar 1991.”

12. studenog, utorak, u 19 sati – tribina “Nova agresija na Vukovar”. Na tribini će sudjelovati Mario Tomasović, predsjednik Udruge HVIDR-a Split i publicist, te Tomislav Sunić, istaknuti profesor, pisac, politolog i prevoditelj.

13. studenog, srijeda, u 19.30 sati – antiratna monodrama “Feniks” uz program posvećen ženama žrtvama Domovinskog rata.  Sudjeluju Marija Slišković, predsjednica Udruge “Žene u Domovinskom ratu”, te umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Ante Nadomir Tadić Šutra, hrvatski književnik i skladatelj, rodom iz Otoka kod Sinja.

14. studenog, četvrtak, u 19 sati – premijera dokumentarnog filma “Vukovar – simbol hrvatskog otpora“. Film koji će potresti i snažno djelovati na sve koji ga pogledaju, uredio je istaknuti ratni snimatelj Petar Malbaša.

15. studenog, petak, u 18 sati – molitveno bdijenje za domovinu i sve žrtve Domovinskog rata i dokumentarni film “Časni sude, nisam kriv”

16. i 17. studenog 2013. – posjet Vukovaru

Ovo je, podsjetimo, treća godina zaredom da Hrvatska udruga Benedikt organizira u Splitu Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju. Ovogodišnja manifestacija, vjerujemo, bit će dosad najposjećenija, i udarit će snažan pečat na najkrvavija događanja u Domovinskom ratu, i odati  počast hrvatskim žrtvama bez kojih ne bi bilo slobodne i neovisne Hrvatske.

Manifestaciju će pohoditi i brojni studenti i srednjoškolci,  koji će u Tjednu sjećanja na Vukovar i Škabrnju moći poslušati i vidjeti ono što trebaju učiti i mlade generacije, a čega u udžbenicima nema.

No, istina se ne može zatrti. U to će se uvjeriti svi oni koji dođu na ovu vrijednu manifestaciju.

5-11-2013- 9-47-48

5-11-2013- 9-48-19

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
NESREĆA U ZAGREBU Sudarila se dva ZET-ova autobusa, troje ozlijeđenih

Dva autobusa su se sudarila u utorak ujutro na terminalu ZET-a na Črnomercu. U zagrebačkoj policiji kažu da je na mjesto nesreće upućena Hitna...

Close