Srbinu iz BiH samo 13 godina zatvora za ubojstva civila i progon stanovništva

VOLARSKA ČETA

Sud Bosne i Hercegovine osudio je u ponedjeljak nekadašnjeg pripadnika vojske Republike Srpske Sretka Pavića na trinaest godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu pet civila te progonu bošnjačkog stanovništva u ljeto 1992. godine.

Kako je priopćeno iz državnog Suda BiH, prvostupanjskom presudom je Pavić, koji je bio pripadnik postrojbe Volarske čete, proglašen krivim za zločine protiv čovječnosti počinjene u sklopu sustavnog etničkog čišćenja nesrpskog stanovništva na području Prijedora.

Pavić je sudjelovao u ubojstvu pet bošnjačkih civila u selu Rizvanovići. Najprije ih je zarobio sredinom srpnja 1992. a nakon toga ih je zajedno sa suborcem, u međuvremenu preminulim Perom Stevandićem, strijeljao nedaleko od tamošnje škole.

Analizirajući izvedene dokaze, Vijeće je zaključilo da je Pavić kao pripadnik Volarske čete 6. ljubijskog bataljuna bio svjestan širokog i sustavnog napada na nesrpsko stanovništvo.

Paviću su određene mjere zabrane putovanja, te su mu oduzete putne isprave.

On ima pravo žalbe na ovu prvostupanjsku presudu.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Tihomir Miota Tihomir Miota napisao:

    Šta samo,kod nas četnici u Saboru i narod ih plaća!Neki u Općinama i gradovima u Upravama i narod ih plaća.KAKAV ZATVOR,PA TO NEMA KOD NAS!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Pripadnicima Hrvatske vojske uručit će se ključevi novoizgrađenih stanova u Vukovaru

PROJEKT STAMBENOG ZBRINJAVANJA Ministarstvo obrane priopćilo je da ća u srijedu 26. lipnja pripadnicima Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade biti...

Close