Published On: Pet, srp. 26th, 2013

Stigao toplinski val: U Čakovcu izmjeren 41 STUPANJ

26-7-2013- 15-51-40

Vrijeme je i dalje većinom sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. A toplinski val tek slijedi.

Danas je u podne u Čakovcu izmjeren čak 41 stupanj, što je početak toplinskog vala koji je očito već stigao u Hrvatsku, kao što su i najavljivali meteorolozi.

Za vikend se također očekuju vrlo visoke temperature, negdje oko 38 stupnjeva. Sve se to događa pod ujecajem polja povišenog tlaka, prostrane anticiklone zbog koje će uz visoku temperaturu i nebo biti uglavnom vedro.

>>Evo kako se rashladiti ako NEMATE klima uređaj

Idućih dana savjetuje se konzumiranje dovoljno tekućine, često tuširanje te izbjegavanje boravka na otvorenom sredinom dana. To osobtio vrijedi za malu djecu i kronične bolesnike. Naime, bit će vrlo vruće – u nedjelju se očekuje 36, a u ponedjeljak moguće i 38 stupnjeva. I to u hladu. I na moru će biti vrlo vruće, iako ne baš kao u unutrašnjosti.

Ovdje će temperatura biti od 33 do 35. U početku će malo pomagati maestral, no u ponedjeljak uz jugo, ni na moru se neće lako disati.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Branitelji negoduju zbog Petrinine odluke o brisanju Tuđmanove

-Saznavši ovih dana za sramotnu odluku općinskog vijeća Primošten o ukidanju ulice dr.Franje Tuđmana, izražavamo naše ogorčenje činjenicom da u...

Close