Published On: Pon, srp. 14th, 2014

STOŽERU ZABRANJEN ULAZ U SABOR SA MAJICAMA NA KOJIMA JE AMBLEM STOŽERA ZA HRVATSKI VUKOVAR MORALI SE PRESVUĆI-FOTO

STOZERU-ZABRANJEN-ULAZ-U-SABOR-SA-MAJICAMA-NA-KOJIMA-JE-AMBLEM-STOZERA-ZA-HRVATSKI-VUKOVAR-MORALI-SE-PRESVUCI-FOTO_article

– Član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Vlado Iljkić potvrdio je danas kako je članovima Stožera zabranjeno da u Hrvatski sabor uđu u majicama s amblemom Stožera, te su majice morali preokrenuti kako se amblem ne bi vidio.

Na ulazu u Sabor rečeno nam je da to nije uobičajeno, da se ne smiju slati poruke, rekao je Iljkić Hini, pokazujući kako je i sam morao preokrenuti majicu, baš kao i 10-ak pripadnika Stožera na saborskoj galeriji od kud prate raspravu o odluci da se raspiše referendum o dvojezičnosti.
Iljkić: morali smo preokrenuti majice s amblemom Stožera

sabor_stozera_svlace-se333_large

Iljkić saborskom raspravom nije zadovoljan, sažima ju riječima “žalosno, promašeno”, kaže da zastupnici ne ulaze u meritum problema.

Sabor bi trebao biti mjesto intelektualne i političke kreme ove države, no ovo što čujemo, uz časne izuzetke, je “jad”, ustvrdio je Iljkić.

Smatra da saborska rasprava ničim neće pomoći ni Vukovaru, dvojezičnosti, da služi sama sebi.

Potvrdio je da se Stožer kani obratiti Ustavnom sudu na koji se, kaže, proteklih mjeseci “na sve načine radio pritisak” zbog referendumske teme.

Obraćanje Ustavnom sudu, svojevrsni demantij, Stožer je na određeni način već pripremio, otkriva Iljkić i navodi kako će Stožer u obraćanju navesti zašto misli da ima pravo na referendum o dvojezičnosti. Nije precizirao kad će Stožer to učiniti.

Saslušat ćemo saborsku raspravu, odgovorio je Iljkić.

HDZ-ov Josip Đakić u Saboru je ranije rekao da je pripadnicima Stožera zabranjeno da u Sabor uđu u majicama crne boje s amblemom Stožera, te da su se zbog toga skidali u saborskom predvorju.H

B.P.S.M./I.V.

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HDZ danas napustio sabornicu

Hrvatski sabor, ipak će, odlučivati o vjedostojnom tumačenju pojedinih odredbi Zakona o policiji – odlučila je tako saborska većina, HDZ...

Close