Published On: Pet, stu. 29th, 2013

Svaki broj s kojeg se šalje reklamni SMS bit će trajno blokiran

29.11.2013.

HAKOM i telekom operateri brže će sprečavati neželjene poruke primljene mobitelom, u cilju poštivanja Zakona o elektroničkim komunikacijama i zaštite djece i maloljetnika

Hrvatski telekom operateri i Hrvatska agencija za poštu i komunikacije, HAKOM, zajedno će štititi djecu i maloljetnike od neprimjerenih sadržaja, koji sve češće stižu putem SMS poruka, kao reklame i promidžba, nerijetko i vulgarna.

HAKOM u svom priopćenju, naime, navodi da je zbog čestih primjera kršenja Zakona o elektroničkim komunikacijama, tj. odredbi o neželjenim elektroničkim komunikacijama putem SMS-a, s operaterima dogovoren brži postupak sprečavanja takvih nezakonitih radnji.

– Takve poruke uglavnom predstavljaju promidžbu za razne usluge s posebnom tarifom. Svaka takva promidžba bez prethodne privole korisnika je zlozporaba – smatraju HAKOM i telekomi.
Zato će, napominju, svaki broj za koji se utvrdi da se s njega šalju neprimjerene i nepristojne reklame, u najkraćem roku biti trajno blokiran.

Ujedno se pozivaju građani da neželjeni SMS prijave na mail nezeljeni.sms@hakom.hr. U prijavi se treba navesti broj s kojeg je poruka primljena, te datum i vrijeme primljene poruke, kao i ime, prezime i broj primatelja. Jasno, uz sporni sadržaj poruke. Poželjno je također, u mailu priložiti i sliku ekrana mobitela, s prikazom sadržaja poruke.

Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Thompson progovorio za Dnevno.hr: ‘Svi imamo ulogu očuvati obitelj, zato pozivam ljude da izađu na referendum i glasuju ZA

"Glasovati ću za brak jer smatram da je on zajednica muškarca i žene. To je po meni obitelj, ona je...

Close