Published On: Pon, srp. 1st, 2019

Svečano proslavljena 21. godišnjica postojanja UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Grada Koprivnice, jučer je svečano proslavila 21. godišnjicu postojanja.

Biciklijadom od Gole do Koprivnice prijateljskih udruga iz nekoliko gradova „lijepe naše“ te gostiju iz Mađarske, simbolično je započelo obilježavanje godišnjice Udruge. Uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu. U Kapeli Svetog Florijana održana je misa zadušnica, prilikom čega je posvećena zastava UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice, a čast da bude kuma zastavi u ime Grada Koprivnice pripala je zamjenici gradonačelnika Kseniji Ostriž.

Svečana sjednica Udruge povodom 21. godišnjice održala se u Hotelu Podravina, a okupljenima su se obratili predsjednik UDVDR-a ogranka Grada Koprivnice Zvonimir Prepelić, predsjednik UDVDR-a Podružnice Koprivničko-križevačke županije Siniša Pavlović, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te u ime Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

„ Ovaj dan nam je prilika da se podsjetimo i nikada ne zaboravimo na ono što ste prošli tijekom Domovinskog rata, da vam zahvalimo na svemu što ste učinili za našu državu i naš grad. Vaše današnje zajedništvo treba biti svijetli primjer mladima za budućnost, kako se vole i poštuju domovina i grad te kako se žrtvuje za njih kada je to potrebno“, istaknula je u pozdravnom govoru zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Kroz koprivnički ogranak Udruge tijekom svih godina rada prošlo je preko tisuću članova iz samoga grada. Danas je postojećom organizacijskom strukturom ogranka u potpunosti omogućen normalan, učinkovit i kvalitetan rad kroz različita aktivna djelovanja. Ogranak Grada Koprivnice danas je vanstranačka udruga koja okuplja hrvatske branitelje s područja Grada Koprivnice, a organizacijski je dio UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije koju danas čini 10 ogranaka s područja gradova i općina naše županije.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zar ćemo dopustiti da nam par novinara Faktografa određuje što smijemo čitati, a što ne smijemo i to po kriterijima pupovčevih Novosti?

Već 2 mjeseca pratim  Faktograf hr i evo što sam otkrila i javno objavila, na što me naravno Faktograf počeo...

Close