Objavljeno: Pet, kol. 10th, 2018

SVEĆENIK PORUČIO TORCIDI ‘Koreografija Presvete Bogorodice je za pohvalu, ali…’

Preobrazba srca vodi preobrazbi života.

Torcida u je u utakmici pretkola Europske lige protiv Steaue napravila doista jedinstvenu koreografiju; uz lik Gospe napisali su ‘Najvjernija odvjetnica Hrvatske’.

Lijepo je to izgledalo na tribinama, a koreografiju je prokomentirao i onaj kome je to poziv – don Ante Žderić.

Don Ante je svećenik iz Župe Gospe Fatimske na splitskim Škrapama. Evo što je napisao na svom Facebooku:

‘Divna je i dojmljiva koreografija Torcide na splitskom Poljudu, kada je na početku utakmice prikazan lik Presvete Bogorodice, okružen svjetlima i bojama zastava Hrvatske i Vatikana. Natpis ispod – FIDELISSIMA ADVOCATA CROATIAE (NAJVJERNIJA ODVJETNICA HRVATSKE) – savršeno odgovara prikazanom tom koreografijom. To i jest časni naziv Majke Božje koji joj je dala Crkva u našem narodu. Torcida za prikazano zaslužuje svaku pohvalu i ‘kapa do poda’!
Ali… (uvijek postoji to – ali) Ukoliko je koreografija s Gospinim likom i natpisom njoj u čast motivirana samo traženjem pomoći s neba da Hajduk prođe dalje, računajući i na naklonost Majke Božje pred nadolazeći blagdan Velike Gospe, onda je to plitko poigravanje sa svetim. No, ukoliko bi članovi Torcide u ove dane iskrena srca pristupili ispovijedi, molitvi i euharistiji, i u tome ustrajali, onda bi koreografija s Poljuda bila nemjerljivo više od divne simbolike, koju ovako predstavlja.
Dobri su to momci (i cure), ali sveti lik Majke Božje upravo poziva na preobrazbu srca koja počinje – kajanjem. Preobrazba srca vodi preobrazbi života. A Hajduk?! Pa Bože moj, i Gospa je Torcida!’

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
VIDEO/ MATE BULIĆ: To što su Thompsonu učinili u Zagrebu je dno dna

Ovotjedni gost talk showa “Dobar, loš, zao” Naše tv bio je čovjek koji je mogao završiti kao profesor u školi...

Close