Taljenje čvaraka i 400 porcija Čvarkolade

Sutra se na pulskoj tržnici u centru grada održava 18. izdanje Ucvirkenfesta, fešte od čvaraka i jela od čvaraka. Kulinarsku manifestaciju pokrenuli su Alfredo Kocijančić i Budimir Žižović još 2002., a tradiciju nastavljaju agencija Avenue, Žižo i gastro tim Rock Caffea. Taljenje čvaraka demonstrirat će nekoliko timova, braniteljska zadruga Panonija iz Županje, ekipa Drage Krivičića iz Premanture i drugi. Ove godine originalno jelo s čvarcima, koje će se moći degustirati oko 10.30-11 sati, bit će “Žižina čvarkolada”. Najavljeno je otprilike 400 porcija, a sastav glavni kuhar čuva za sutrašnje iznenađenje. Za glazbenu kulisu zaduženi su grupa Magnolija i Serđo Valić. Organizator 18. Ucvirkenfesta je pulska Tržnica, uz pokroviteljstvo gradskog TZ-a.

– O čvarku ne možemo više govoriti kao izdanku siromaške ili nekadašnje seljačke hrane. Kad su nam nutricionisti poslije dugo vremena priznali da svinjska masnoća, za one koji jedu meso, nije zdravstveno štetna, tada je i čvarak zauzeo svoje zasluženo istaknuto mjesto na našem zimskom stolu. Zasluženo je stoga što se među svim mesnim prerađevinama može pohvaliti da je jedini bez danas neizbježnih aditiva, konzervansa i inih dodataka. Odlika koju ćemo sve više cijeniti, ističe Žižović.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Počelo je 1. ožujka 1991. u Pakracu!

Udruga Hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i  grad Pakrac pozivaju Vas na obilježavanje 28. godišnjice  prve oružane  intervencije hrvatske...

Close