Tanja Belobrajdić – ne postoje zapreke za dodjelom hrvatskog trolista


Gospođa Tanja Belobrajdić, umirovljena časnica Hrvatske vojske, sudionica je Domovinskog rata od samog početka, za dignitet istog zalaže se kroz književnost kojom se uspješno bavi, bila je aktivna sudionica obrane Vukovara, višestruko pohvaljivana tijekom profesionalne karijere i nije evidentirana kao počinitelj kaznenih djela od strane nadležnih tijela i službi”, priopćili su iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Inicijativa mladih za ljudska prava javno je uputila u četvrtak, 3. siječnja 2019. poziv predsjednici Grabar Kitarović da objasni zašto je odlikovala braniteljicu Tanju Belobrajdić Redom hrvatskog trolista “za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu”, o čemu smo pisali u subotu.

Tanju Belobrajdić je, naime, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nedavno odlikovala Redom hrvatskoga trolista za njezine zasluge u obrani Vukovara, u kojoj je sudjelovala kao pripadnica vojne policije.

Novosti SNV-a i srbijanski Peščanik tim su povodom aktualizirali optužbe oko njezina sudjelovanja u “aferi Lora” po prijavi Tončija Majića, koje je hrvatski pravosudni sustav već odbacio kao neosnovane.

Portal Net.hr o tome je tražio očitovanje Kolinde Grabar-Kitarović.

O cijelome slučaju su iz Ureda predsjednice odgovorili:

“Poticaj za prijedlog za odlikovanje gospođe Tanje Belobrajdić Redom hrvatskog trolista, Državnom povjereništvu za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske uputilo Ministarstvo hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Gospođa Tanja Belobrajdić, umirovljena časnica Hrvatske vojske, sudionica je Domovinskog rata od samog početka, za dignitet istog zalaže se kroz književnost kojom se uspješno bavi, bila je aktivna sudionica obrane Vukovara, višestruko pohvaljivana tijekom profesionalne karijere i nije evidentirana kao počinitelj kaznenih djela od strane nadležnih tijela i službi. Obzirom na sve navedeno i uvidom u ratni put gospođe Tanje Belobrajdić utvrđeno je da ne postoje zapreke za dodjelom odlikovanja Red hrvatskog trolista temeljem poticaja Ministarstva hrvatskih branitelja RH”.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
POGLEDAJTE KAKO JE IVO GREGUREVIĆ KOD ORAŠJA UKRAO I SKRIO TITOVU ŠTAFETU U ŠUPU!

POGLEDAJTE KAKO JE IVO GREGUREVIĆ KOD ORAŠJA UKRAO I SKRIO TITOVU ŠTAFETU U ŠUPU! TADAŠNJA MILICIJA JE POLUDILA! POGLEDAJTE KAKO...

Close