Published On: Pon, svi. 27th, 2019

Tematska sjednica Županijske skupštine o radu Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin treba se održati u Kninu

“Dug od 27 milijuna kuna”!?: “Tematska sjednica Županijske skupštine o radu Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin treba se održati u Kninu…

Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Mosta Tomislav Čolak predao je zahtjev 18 vijećnika za sazivanje tematske sjednice o poslovanju kninske bolnice koja, kako ističe Čolak, na dan 31.12.2018. duguje 27 milijuna kuna…

Županijski vijećnik Mosta, Tomislav Čolak i nezavisni županijski vijećnici Stevo Žeželj i Zvonko Radić održali su konferenciju za novinare u Kninu vezanu uz najavu tematske sjednice Županijske skupštine o radu Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” Knin…

Naime, na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Mosta Tomislav Čolak predao je zahtjev 18 vijećnika za sazivanje tematske sjednice o poslovanju kninske bolnice koja, kako ističe Čolak, na dan 31.12.2018. duguje 27 milijuna kuna.

“Tražimo da se sjednica Županjske skupštine održi u gradskoj vijećnici u Kninu na kojoj bi smo raspravili o njezinu poslovanju i ponudili eventualna rješenja. Dug bolnice je 27 milijuna kuna, a samo prema radnicima iznosi oko 4 milijuna. Ostajemo bez liječnika, na pregled kardiologa čeka se godinu i pol dana. Ostali smo bez oftamologa, a za koju godinu suočit ćemo se s nedostatkom ginekologa, kirurga i internista jer će mnogi u mirovinu”, rekao je Tomislav Čolak.

Tematsku sjednicu Županijske skupštine inicirao je nezavisni vijećnik Zvonko Radić koji je također poručio kako očekuje da će se sjednica održati u Kninu, donosi radio.hrt.hr/radio-knin .

“Građani Knina zaslužuju zdravstvenu zaštitu kao i svi ostali građani Hrvatske. Bolnicu trebamo sačuvati jer se tu liječi i mnogi branitelji iz cijele Hrvatske”, rekao je Radić.

Nezavisni vijećnik Stevo Žeželj ističe da treba pronaći najbolje rješenje kako bi bolnica Hrvatski ponos bila ekonomski opravdana. A po njemu, bolnica više ne bi trebala biti pod ingerencijom županije, već izravno pod ingerencijom države tako da bi pokrivala šire područje, odnosno više županija.

Po poslovniku Županijske skupštine, njezin predsjednik Nedijljko Dujić, tematsku sjednicu treba sazvati najkasnije do srijede, 29. svibnja, javlja radio-knin.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Mladen Pavković: Pelješki most nazvati „Most hrvatskih branitelja“

Otkako je počela gradnja Pelješkog mosta mnogi postavljaju pitanje – kako ga nazvati? Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.),...

Close