Published On: Pon, tra. 22nd, 2019

TERORISTIČKI NAPADI Broj mrtvih na Šri Lanki popeo se na 290, dosad uhićene 24 osobe

TERORISTIČKI NAPADI Broj mrtvih na Šri Lanki popeo se na 290, dosad uhićene 24 osobe, još uvijek se krije tko stoji iza ovog terora

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napade, ali je policija izvijestila da je uhitila 24 osobe koje pripadaju istoj radikalnoj skupini, javlja AFP. Uz 290 mrtvih, još je oko 500 ranjenih

Broj mrtvih u napadima na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki porastao je na 290 i broj ranjenih na petstotinjak, a vlasti su u ponedjeljak ujutro objavile da ukidaju policijski sat uveden na čitavom otoku, javljaju agencije.

Broj mrtvih koji se tijekom noći zaustavio na 207, porastao je u ponedjeljak na 290 a broj ranjenih na petstotinjak, javlja Reuters.

Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera nije htio reći koliko je žrtava bilo u kojoj crkvi i hotelu gdje su se u nedjelju dogodili napadi, prvo veće krvoproliće nakon građanskog rata prije deset godina.

Broj mrtvih u napadima na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki porastao je na 290 i broj ranjenih na petstotinjak, a vlasti su u ponedjeljak ujutro objavile da ukidaju policijski sat uveden na čitavom otoku, javljaju agencije.

Broj mrtvih koji se tijekom noći zaustavio na 207, porastao je u ponedjeljak na 290 a broj ranjenih na petstotinjak, javlja Reuters.

Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera nije htio reći koliko je žrtava bilo u kojoj crkvi i hotelu gdje su se u nedjelju dogodili napadi, prvo veće krvoproliće nakon građanskog rata prije deset godina.

Nacionalni savez evangeličkih kršćana na Šri Lanki zabilježio je stotinjak izgreda protiv kršćana na tom otoku, navodi se u izvješću američkog State Departmenta. Lani su vlasti proglasile 12-dnevno izvanredno stanje kako bi se obračunale s muslimanskom pobunom u središtu zemlje.

“Zadnjih godina bilo je nasilja i stalnog zastrašivanja kršćanske zajednice na Šri Lanki”, izjavio je za AFP Rucki Fernando, aktivist za ljudska prava. No “dosad nije viđeno ništa ovakvih razmjera i siline”.

Displaying 5 komentara
Have Your Say
  1. Mickey Bacic Mickey Bacic napisao:

    So Crusade War has began

  2. Mickey Bacic Mickey Bacic napisao:

    It’s not a New Zealand revenge Attack is it

  3. Vlado Radovic Vlado Radovic napisao:

    muslimani najavili rat kršćanima, a nekoliko tisuča treba uči u evropu

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zelenskij nadmoćno pobijedio na ukrajinskim izborima

Ukraijnski komičar Volodimir Zelenskij je u nedjelju drugom krugu ukrajinskih predsjedničkih izbora nadmoćno pobijedio predsjednika Petra Porošenka, pokazala je izlazna...

Close