THOMPSON NA POLJUDU Evo kako je to bilo prije 15 godina

NA DANAŠNJI DAN

Dva mjesta na tribinama bila su prazna, čime su organizatori dali podršku generalima Mirku Norcu i Anti Gotovini

Na današnji dan, 15. rujna 2002. Marko Perković Thompson održao je, do tada najveći koncerat u svojoj karijeri. Riječ o nastupu na splitskom Poljudu na kojem se okupilo oko 40 tisuća ljudi.

Tim povodom na Facebook stranici koja okuplja njegove obožavatelje objavljen je prigodan status u kojem su se administratori prisjetili, da su obožavatelji iz Hrvatske,Hercegovine, Bosne i ostatka dijaspore zakrčili sve prilaze poljudskom stadionu.

“Brojke vezane uz Thompsonov koncert bile su impresivne, kao pozornica za koju su se pobrinuli iskusni scenografi, a bila je duga 56 metara, dok joj je sveukupna površina bila 410 metara četvornih. Ozvučenje na Poljudu je grmjelo snagom od 120 kilovata. Uz standardnu stadionsku rasvjetu, za potrebe Thompsonova koncerta na Poljudu je postavljeno i 86 skenera te nekoliko video-zidova

Od poznatih na koncertu su bili Mirko Čondić, Doris Košta, Boro Gotovina, brat generala Ante Gotovine, Zvonimir Boban, Stojko Vranković, Dražen Zečić, Dino Rađa i drugi.

Dva mjesta na tribinama bila su prazna, čime su organizatori dali podršku  generalima Mirku Norcu i Anti Gotovini”, navodi se.

Kao uvod u poljudsku feštu na video-zidu pored pozornice krenuo je spot pjesme ‘Sveto tlo hrvatsko’, koju uz Thompsona pjevaju Ivan Mikulić, Zlatni dukati i Tiho Orlić.

Nakon uvoda i  dijela ‘Carmine Burane’, uslijedila  je ‘Bojna Čavoglave’ koja je publiku bacila u trans. Slijedile su pjesme ‘Anica kninska kraljica’, ‘Ne varaj me’…, a uoči pjesme ‘Prijatelji’ Thompson je publiku pozvao na zajedništvo:

“Mnoge generacije su htjele hrvatsku a nama ju je Bog dao da je mi imamo. Mnoge generacije su krvarile za nju i naša je generacija krvarila za nju, zato je čuvajmo, ne dajmo je! Zato budimo zajedno, budimo prijatelji!”

Spektakl na Poljudu je završen pjesmom ‘Lijepa li si’ Thompsona i prijatelja: Giuliana, Mate Bulića, Alena Vitasovića, Mladena Grdovića i Miroslava Škore.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Jović likovao zbog Lošine smjene, ‘poklopio’ ga Gotovinin odvjetnik

Dejan Jović likovao je zbog smjene Loše, kazavši kako je napokon dočekao normalnu vijest, a zaboravio je da je i...

Close