Published On: Pon, pro. 30th, 2013

Thompson u Vukovaru: Ovdje uvijek vlada zajedništvo i to se osjeti

dfab45dc20b8d1c951ccb964b49e3cf8

U Vukovaru uvijek vlada zajedništvo i ono se uvijek osjeti. Daj nam Bože takvoga zajedništva svuda u Hrvatskoj, kazao je Thompson publici.

Posljednji svoj ovogodišnji koncert Marko Perković Thompson održao je večeras u sportskoj dvorani u Vukovaru koja je bila puna, ali ne i krcata kao na prethodna dva koncerta održana prethodnih godina u istoj toj dvorani.

– Lijepo je opet biti ovdje. Božić, kraj godine i koncert u Vukovaru, rekao je Thompson na početku koncerta obraćajući se publici.

Poseban pozdrav uputio je Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara s čijim predstavnicima se prije početka koncerta i sastao, a koji su i nazočili koncertu. Pjesmu ‘Nema predaje’ rekao je da je napisao u vrijeme nastajanja Stožera i da ju je posvetio upravo okupljenima u njemu. Thomspon je svoju podršku iskazao i pjevajući u majici sa logom Stožera.

– U Vukovaru uvijek vlada zajedništvo i ono se uvijek osjeti. Daj nam Bože takvoga zajedništva svuda u Hrvatskoj. Koliko god to nekima smetalo čuvajmo to što smo krvlju stekli. Vukovar je posljednja crta obrane koja se ne može prijeći. Ne dižemo mi nikakve bune. Želimo samo živjeti u slobodnoj Hrvatskoj, rekao je Thompson što je kod okupljenih izazvalo prolom oduševljenja.

Koncert je obilježilo i iznimno jako policijsko osiguranje. Oko sportske dvorane, ali i po cijelom gradu, bile su vidljive brojne policijske patrole. U samoj dvorani bilo je više policajaca u odorama, onih u civilu ali i interventnih postrojbi. Prema neslužbenim policijskim informacijama koncert je prošao mirno uz neke manje probleme oko dvorane od strane pojedinaca koji su brzo riješeni.

Pri ulazu svi su posjetitelji koncerta pregledavani. Naime, u dvoranu nije mogla biti unesena niti jedna hrvatska zastava osim onih službenih RH. Sve one koji su pokušavali unijeti drugačije zastave zaštitari i policija su vraćali nazad.

Tijekom koncerta publika je gromoglasno pjevala sve Thompsonove pjesme. Uz povike Vukovar, Vukovar, pjesme Zovi, samo zovi nekoliko puta su se u pauzama pjesama čuli i uzvici Za dom – spremni.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Časne sestre u Vukovaru molile za Velimira Bujanca

Molitva i druženje voditelju bi mogli koristiti, s obzirom na to da je nedavno izašao iz istražnog zatvora u kojem...

Close