Published On: Pet, velj. 14th, 2014

Thompsonov progonitelj i ‘lovac na hrvatske naciste’: ‘Stepinac je zločinac, nikakav svetac, a Vatikan je utemeljen zahvaljujući Mussoliniju!’

14.02.2014.

“Nije se uopće pokajao što su njegove katoličke “krštene duše” palile židovske i srpske hramove, pljačkale kao divlje horde, silovale i ubijale kao nekada križarske vojske po Svetoj zemlji. Za mene, kao slobodnog čovjeka, on nikada neće biti svetac, jer me ne obvezuje papina odluka”, kaže Alen Budaj.

Alen Budaj, ravnatelj nevladine organizacije “Margelov institut” iz Zagreba, savjetuje sve regionalne države, a posebno Republiku Srbiju, da ulože oštar diplomatski prosvjed Vatikanu zbog namjere da kardinala Alojzija Stepinca proglasi svecem – i to po cijenu prekida diplomatskih odnosa!

 

“Nadam se da će Srpska pravoslavna crkva reagirati, jer ova odluka Vatikana potkopava ekumenske odnose dvaju crkava. Proglašenje svetim osobe koja je učestvovala u kreiranju i provođenju politike fašističke ustaške tvorevine, Nezavisne Države Hrvatske (NDH), nije i nikada neće dobiti priznanje pravednika među narodima Jad Vašema. Stepinac je već na suđenju za Zapad i katolike momentalno postao nevini mučenik jugoslavenskog komunističkog režima, proglašen kardinalom za života, nakon smrti blaženim, a evo, uskoro i svecem Rimokatoličke crkve. Ne želim slušati o velikim zaslugama Stepinca za “spašavanje” Židova jer je istovremeno donosio u službenoj katoličkoj štampi Pavelićeve rasne odredbe po kojima su Židovi odvođeni u logore, ne želim slušati kako se zalagao za spas pojedinih Srba jer je bio u Odboru trojice za pokrštavanje i ne želim slušati kako je bio mučenik i svetac jer je ostavio vlastite katoličke svećenike da ih ustaše izmrcvare u Jasenovcu samo zato jer su bili pod sumnjom da su protivnici režima”, navodi Budaj, a prenosi regionalni mediji.

 

Židov u ulozi srpskog dušebrižnika

 

Budaj uvjerava regiju da se Stepinac nikad nije pokajao zbog toga što su Srbi pokatoličavani nasilno i što su Židovi privođeni na krštavanje, iako je znao da ih to neće spasiti logora i kaže:

 

“Nije se uopće pokajao što su njegove katoličke “krštene duše” palile židovske i srpske hramove, pljačkale kao divlje horde, silovale i ubijale kao nekada križarske vojske po Svetoj zemlji. Za mene, kao slobodnog čovjeka, on nikada neće biti svetac, jer me ne obvezuje papina odluka, niti me moj razum napustio pa da povjerujem u tu prevarantsku alkemiju čudesnog preobražaja zločinca u sveca”, ljutito obrazlaže Budaj koji navodi da je “Stepinac znao za sve zločine, ali je uprkos tome blagoslovio NDH i služio joj, čak i nakon njenog sloma, skrivajući na Kaptolu ustaške zločince, oteto židovsko zlato i ustašku državnu arhivu”.

 

A sad… Tko je Alen Budaj koji se svojski potrudio da Srbija reagira na proglašenje Alojzija Stepinca svecem, pa čak i po cijenu prekida diplomatskih odnosa? Iako “Margelov institut”, čiji je Budaj ravnatelj zvuči moćno, on je jedini radnik ove organizacije. Javnosti je poznat kao “lovac na hrvatske naciste”, a svojedobno je priznao kako “baš on obavještava krovne židovske organizacije i Wiesenthalov centar o Thompsonovim koncertima, a oni dalje alarmiraju židovska udruženja i nevladine udruge sugerirajući im da svim dopuštenim metodama spriječe “organizirano okupljanje mladih neonacista”. U akciju se zatim uključuju novinari, provodi se dobro razrađena kampanja, nazivaju se sponzori, kao i vlasnici dvorana koji zatim otkazuju gostoprimstvo Thompsonu.

 

Thompson je tvrdoglav i zato što se ne želi jasno distancirati od ustaške ideologije, kao i od ljudi koji mu na koncerte unose nacističke simbole…”, jedna je od Budajevih samohvala. Iako živi i radi u mrskoj mu Hrvatskoj, njegov hobi je otvaranje očiju Srbiji i BiH u koje rado i odlazi. Upravo u Banja Luci izjavio je kako je “mnogo stvari u današnjoj Hrvatskoj blijeda kopija iz Nezavisne Države Hrvatske. Na primjer, mi imamo novac koji se zove kuna, mi imamo činove koji su preuzeti od Nezavisne Države Hrvatske..”

 

Alen Budaj ipak nije dvojio kada je trebao financijsku potporu za izdavanje svoje knjige “Povijest požeške židovske zajednice” pa je tako od Ministarstva kulture dobio 10.000 omraženih kuna. Budaj je svojedobno predložen i za nagradu Republike Srpske i to “za zasluge u razotkrivanju, prijavljivanju i procesuiranju ustaškoga ratnog zločinca Milivoja Ašnera”.

 

 • Autor: S. Vučković
 • Photo: mergel-institut

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Displaying 4 komentara
Have Your Say
 1. mine napisao:

  pa po imenu i prezimenu lako je odgonetnuti tko je taj alen budaj,malo anagramirajući dođeš do odgovora-je budala i ostane n

 2. Angie Luburic napisao:

  KADA CE PRESTAT HRVATSKA TORTURA … DOKLE CE SE LAZI PISATI ?

 3. Tomislav napisao:

  Jadne li nam Hrvatske danas ,,Ovo je povratak na one krvave godine 1945 kada Hrvatski narod nije smija podignuti glavu od ove bande i krvnika Hrvatskog naroda Znaci da se ponovo krvnici okupljaju sa svojom kopiladi da bi nas ponovo izazvali na sukobe i rat, u Hrvatskoj Ako treba i to bi mogli dobit ,Mesica treba cim prije odstraniti iz Hrvatske i poslati u srbiju ,tamo mu je mjesto izdajica i krvnik , Dali bi ponovo Hrvatska emigracija trebala uci u Hrvatsku kao i 1941, da pocisti te krvnike i izrode izdajice. Ako treba i to bi se moglo dogoditi.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Srbi u Stanimirovićevoj kući u srcu Vukovara slave Dan državnosti, a proslavu vašim novcem financira SDSS

U vukovarskom hotelu nakon otvorenja srpskog konzulata sprema se proslava Dana državnosti Simboličnim rezanjem vrpce, u Vukovaru se i službeno...

Close