Published On: Ned, srp. 1st, 2018

“Tigrovi” obilježili 25. godišnjicu dolaska na ogulinsko bojište

Udruga ratnih veterana Prve gardijske brigade “Tigrovi” danas je u Ogulinu obilježila   25. obljetnicu  dolaska  “Tigrova”na ogulinsko bojište. Organizatori su bili  grad Ogulin i Udruga ”Tigrovi”. Nazočne je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović, a na opće zadovoljstvo svih “Tigrova” i pripadnika ostalih vojnih postrojbi, sa njima je bio i ministar Tomo Medved. U Ogulin je stigao i prvi zapovjednik obrane grada Stipe Gašljević, Tigar Zoran Milinović, te mnogi drugi koji su dane proveli na ogulinskom bojištu.

Obilježavanje je počelo svetom misom u 10 sati u Župnoj crkvi Sv. Križa, a nastavljeno se mimohodom, ulicom Bernardina Frankopana.
U podne su  položeni  vijenci i upaljene  svijeće na Trgu hrvatskih rodoljuba, a potom su građani imali priliku vidjeti  vježbu vojno akrobatske skupine zaštitno počasne bojne.

Kako je izgledala ova vježba, pogledajte u našem video prilogu:

 

U dvorištu Frankopanskog kaštela pripremljen je zajednički ručak svih sudionika i građana, uz nastup KUD-a Klek iz Ogulina i “Ličkih drvosječa”.U međuvremenu je, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, održavana rasprava na temu 25 godina dolaska Prve gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište.

Minsitar Tomo Medved bio je vrlo zadovoljan organizacijom i odazivom. Evo što je poručio:

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Marijanski zavjet za Domovinu: Hodajmo i molimo za Hrvatsku!

Ovogodišnje, Četvrto zavjetno hodočašće ‘Marijanski zavjet za Domovinu’ započelo je 9. lipnja (misnim slavljem u 9,00 sati u konkatedrali u...

Close