Published On: Uto, pro. 10th, 2013

‘Titovi partizani i komunisti likvidirali su tisuću studenata’

10.12.2013.

Titovi partizani i komunističke vlasti likvidirali su gotovo tisuću studenata u razdoblju kada je na hrvatskim fakultetima bilo ukupno tek oko pet tisuća studenata. U kasnijim godinama brojni studenti su uhićivani i mučeni u zatvorima. I ove godine želimo uz Sveučilište postaviti ruže s imenima ubijenih studenata.

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava 10. prosinca Građanska inicijativa za Hrvatsku bez totalitarističke simbolike ”Krug za trg” poziva da i ove godine zajedno položimo cvijeće za studente ubijene u jugoslavenskom komunističkom režimu. Okupljanje je predviđeno za utorak 10. prosinca 2013. godine u 11 sati na Kazališnom trgu, ispred zgrade Sveučilišta i Pravnog fakulteta u Zagrebu.

“Titovi partizani i komunističke vlasti likvidirali su gotovo tisuću studenata u razdoblju kada je na hrvatskim fakultetima bilo ukupno tek oko pet tisuća studenata. U kasnijim godinama brojni studenti su uhićivani i mučeni u zatvorima. I ove godine želimo uz Sveučilište postaviti ruže s imenima ubijenih studenata. Poruku na osobit način upućujemo Sveučilištu, Pravnom Fakultetu i Muzičkoj akademiji. U potpunosti su se oglušili na molbe da pruže potporu zahtjevu za uklanjanje Titova imena iz javnog prostora. Prihvaćanjem svoje sadašnje adrese prešutno legitimiraju ubojicu svojih studenata.”, stoji u pozivu inicijative.

  • Autor: A.P.
  • Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Vremenska prognoza: U utorak očekujemo miran san i dobro raspoloženje

Jutarnja će temperatura biti između -2 i 3, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna od 5 do...

Close