Published On: Pon, stu. 13th, 2017

Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju 14.11.2017.

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju Hrvatska udruga Benedikt organizira u utorak, 14. studenog 2017., s početkom u 18 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu na Pazaru predavanje i izložbu na temu „Uloga Gradskog muzeja Vukovar u očuvanju baštine i vraćanju memorije grada nakon razaranja Vukovara 1991. u Domovinskom ratu”. Predavanje će održati ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić, a događajem će moderirati Silvana Dragun, potpredsjednica HUB-a. Prigodnim riječima obratit će se i dr. sc. Vini Rakić, članica Savjetodavnog vijeća HUB-a i autorica spomen čina „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Istu večer s početkom u 18.30 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju, u organizaciji Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH i Hrvatske udruge Benedikt, prikazat će se dokumentarni film „Ovčara – neispričana priča“. Scenaristi filma su Nikola Kajkić i Vladimir Andrić, koji je i režiser. U ovom prigodi u ime Hrvatske udruge Benedikt obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća, a u ime Nacionalnog sindikata policije Eugen Ujević, županijski povjerenik.

S početkom u 20 sati u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, prikazat će se dokumentarni film „Oni su Hrvatska“.

Hrvatska udruga Benedikt

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
JEZA U BOROVU Citira četničku himnu, Hrvate zove pi**ama, a dijete pred spomenikom četniku pozira s puškom

UOČI VUKOVARSKE OBLJETNICE Baš kad se bliži obljetnica vukovarske tragedije, susreli smo jezivi prizor na preslikama snimljenim s Facebook stranice...

Close