Published On: Čet, srp 25th, 2019

Tomislav Josić: Gradonačelnik Penava ima moju punu podršku, patnje Vukovaraca politka ‘gura pod tepih’ već 27 godina

I sam i kažnjen i uvjetno osuđen. Ima dovoljno dragovoljaca koji će to ponovno napraviti ako dođe do te situacije da se ploče ponovno postave, iako ja vjerujem da se ploče neće postavljati. Nemam neku bojazan da bi se to u skorije vrijeme moglo dogoditi, iako, politika je takva da je uvijek sve moguće

Povodom aktualnih događanja vezanih uz uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, razgovaramo s Tomislavom Josićem, predsjednikom savjeta za branitelje grada Vukovara i predsjednikom Stožera za obranu hrvatskog Vukovara (SOVH).

Narod.hr: Vukovar je ponovno u središtu pozornosti hrvatskih političara. Povod je prošlotjedni zaključak Ustavnog suda kojime se, čini se, izražava nezadovoljstvo što u Vukovaru nije uvedena dvojezičnost. Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pak ustraje u tome da se prvo treba osigurati poštivanje temeljnih ljudskih prava žrtava velikosrpske agresije i osigurati procesuiranje zločina koji su nad njima počinjeni. Koji je Vaš komentar?

Tomislav Josić: Apsolutno podržavam gradonačelnika u njegovim nastojanjima. Nažalost, politika se oglušuje na patnje Vukovaraca već 27 godina, jednostavno, politiku to ne zanima, politika bi to sve najradije pogurala „pod tepih“, kao što to i radi sve ove godine. Uglavnom, puna podrška gradonačelniku.

Narod.hr: U prošlom razgovoru za naš portal rekli ste da je Vlada imenovala povjerenstvo koje treba pripremiti Zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta. Zašto taj zakon nije donesen, gdje je „zapelo“?

Tomislav Josić: To je u nekoj završnoj fazi. Nažalost, taj zakon ne može derogirati ustavni zakon. Dakle, ono što se tiče ćirilice i prava manjina, ne može se postići ništa tim zakonom. Može se jedino Vukovar proglasiti mjestom posebnog pijeteta. Mislim da će se to svakako sada na jesen i dogoditi i da će taj zakon ugledati svjetlo dana.

Narod.hr: Ovih dana opet smo se imali prilike prisjetiti dramatičnih događanja iz 2013., kada su vukovarski branitelji prosvjedovali protiv uvođenja dvojezičnosti, a neki od njih sudjelovali i u uništavanju dvojezičnih ploča te postali žrtve policijskog nasilja, a kasnije i procesuirani zbog toga. Što biste poručili danas u njihovo ime?

Tomislav Josić: I sam i kažnjen i uvjetno osuđen. Ima dovoljno dragovoljaca koji će to ponovno napraviti ako dođe do te situacije da se ploče ponovno postave, iako ja vjerujem da se ploče neće postavljati. Nemam neku bojazan da bi se to u skorije vrijeme moglo dogoditi, iako, politika je takva da je uvijek sve moguće.

Izvor: narod.hr

Displaying 20 komentara
Have Your Say
 1. Ivan Eres napisao:

  Koja cirilca goni srpsku bandu preko drine

 2. Petra Šantić Petra Šantić napisao:

  Pupovac, namjerno provocira baš Vukovar.

 3. Ivan Pavlak Ivan Pavlak napisao:

  Vukovar je hrvatsk a srbi dosipavaju sol na ranu sramota da hrvatske vlasti to uoće dozvoljavaju đavola se oslobađali i ginuli a sada naša vlada koalira s njima tako da nam lakše zabijaju nož u leđa nismo se borili za takve več protiv njih

 4. Ivo Jozinović Ivo Jozinović napisao:

  daj nepametuj više ni ti ni taskvi koji daju podršku politikamo koje su sad ovakve sad onakve, uglavnom protiv naroda.

 5. Zoran Nujić Zoran Nujić napisao:

  “Treba imat podršku svih nas jer nema se više što čekati.”

 6. Vlado Kovacevic Vlado Kovacevic napisao:

  2005 bio sam u Vičenci i vidio miting srba.Imali su ČETNIKA vojvodi i parole koje su nosili i uzvike,gdje JEDAN SRBIN živi TO je SRBIJA,TO je SRBIJA!Tražimo čirilično pismo ITD.Policija,karabinjeri SVE snimili i agresivne ispitali i istjerali.Talijani uveli ONDA DA moraju znati jezik i pismo!!PA SU neki i pobjegli za srbiju NE vrativši NI kredite.TAKO DRŽAVE EU RADE.MANJINE NEMAJU ŠTO TRAŽIT.KAŽU BUDITE SRETNI ŠTO STE TU DA SI ZARADITE ZA PREŽIVLJAVANJE.

 7. Tonka Vuković Tonka Vuković napisao:

  Podržavam sve što čini Penava za Vukovar….

 8. Stipica napisao:

  VU nikad BY

 9. Mato Bosnjak Mato Bosnjak napisao:

  sAMO JOS HV MOZE VUKOVAR SPASIT

 10. Darko Štukar Darko Štukar napisao:

  Kakva cirilica u hrvatskoj da se dignu svi oni heroji koji su za hrvatsku pali odma bi se rešila ova sprdačina.ovo je HRVATSKA a ne. SRBIJA neka oni uvedu sebi u srbiji kaj oču.

 11. Robert Ivanović Robert Ivanović napisao:

  Ajmo se malo organizirati i poduzeti nešto više nakon 28g šutnje i terorista u Hrvatskoj.

 12. Marin Perković Marin Perković napisao:

  Ne ćirilica uz Penavu

 13. Mateo Zubčić Mateo Zubčić napisao:

  Koji dvojezicni jezik u vukovaru samo jedan jezik i to znase hrvatski a pupavcu ako nepase i njegovim poturicama neka idu u srbiju zasto kazem poturice jer nisu srbi nego pravoslavci ta budala od pupavca rodjen u benkovcu a ne u srbiji i slicni njemu nisusrbi nego poturice ili vlasi tako da cirilica u vukovaru kojega su rusili i palili silovali i klali tako zabraniti pricati i pisati cirilicu

 14. Trebali bi svi branitelji podržati ne čirilici a provokatora Pupovca i njegove pobornike neka idu u Srbiju pa neka pišu koliko hoće

 15. vjerujem da ima potporu i svih nas branitelja

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zauvijek ušutkala Pupovca! Genijalna Ruža u tri rečenice rekla ono što se ne usudi nitko u Hrvatskoj

Najpoznatija hrvatska europarlamentarka, Ruža Tomašić, na svojem se Facebook profilu osvrnula na temu dodatnih prava srpske nacionalne manjine, o kojoj...

Close