Published On: Uto, lip. 5th, 2018

Trebaju li djeca i obitelji hrvatskih branitelja iseliti iz Hrvatske?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi osuđuje u zadnje vrijeme sve učestalije napade na hrvatske branitelje i članove njihovih obitelj.

Borili smo se za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, za slobodu govora i izražavanja, za slobodu medija te samim time i podržavamo navedeno. Međutim, kada se sloboda govora pretvori u očiglednu mržnju i osobne obračune, tada je potrebito reagirati. Slobodno i neovisno izvještavanje te pravo na dostupnost informacija pravo je svakog čovjeka, no kada se to pravo zlouporabi i mediji koriste za blaćenje pojedinaca bez adekvatnih dokaza, tada prestaje objektivnost. Ne odobravamo, ali razumijemo vrlo česte napade raznih medija i osoba na hrvatske branitelje jer to najviše čine oni koji nisu imali hrabrosti ni obući hrvatsku odoru, a kamoli stati u obranu Hrvatske s puškom u ruci, ali ne možemo shvatiti i nećemo dopustiti da se u tu sramotnu hajku uplete članove naših obitelji – stoji u priopćenju ZUV HGP-a.

ZUV HGP, kako ističu, daje potpunu podršku ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u svim dosadašnjim radnjama i naporima oko braniteljske populacije te smatraju da su ovi zadnji napadi na samoga ministra i njegovu obitelj dobro osmišljen scenarij kruga ljudi koji svakodnevno provode takve i slične aktivnosti protiv onih koji su krvarili za slobodnu i neovisnu Državu Hrvatsku. – Saborski zastupnik pokreće pitanje „Trebaju li hrvatski branitelji imati prednost pri odlasku u Irsku. Pojedini mediji izbacuju bombastične naslove, a zaposli li se dijete ili član obitelji hrvatskog branitelja, odmah ga nazivaju „uhljebom“ Zar bi djeca i članovi obitelji hrvatskih branitelja pogotovo javno eksponiranih trebali napustiti Hrvatsku? Zar bi bilo tko trebao napuštati Hrvatsku? Oprostite, gospodo, ali to zadovoljstvo nećemo vam priuštiti! – stoji u priopćenju.

Večernji list

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
POSLJEDNJI POZDRAV RATNIKU – KREŠIMIR ABRAMAC

Uredništvo PDN-a i Braniteljskog radija izražava najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i suborcima. S nama je zauvijek!     Tišina

Close