TUGA, SUZE, JECAJI I MOLITVA

Građani Blata blokirali promet i položili lampaše na mjesto gdje je sinoć stradala njihova mlada sugrađanka

Tristotinjak ljudi, stanovnika zagrebačkog naselja Blato okupilo se na mirnom prosvjedu na ulazu u Blato. Okupili su se i stari i mladi, a bilo je i djece.

Prosvjednici su prvo blokirali promet i na cestu stavili lampaše. Zatim su u tišini i molitvi proveli sljedećih desetak minuta. Okupljeni su sve pratili s tugom i suzama u očima, a zatim su poveli mirnu šetnju od ulaza do mjesta nesreće, gdje su položili lampaše.

Organizatorica prosvjeda Ana Bačura Vračević ispričala je kako su stanovnici Blata ovim prosvjedom htjeli upozoriti na nedovoljnu sigurnost u Blatu. Dodala je da se nada da će nadležne institucije napokon obaviti svoj posao i spriječiti da se ponovno događaju ovakve tragedije.

Komentirala je i postavljanje ležećih policajaca na cestu samo dan nakon kobne nesreće.

‘To je kao šamar roditeljima, da su samo dan poslije postavili to na mjestu gdje je poginula djevojčica’, rekla je.

Podsjetimo, u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u četvrtak navečer dogodila oko 21 sat na Karlovačkoj cesti u zagrebačkom naselju Blato, život je izgubila šestogodišnja djevojčica. Na nju je nmaletio BMW krapinskih registarskih oznaka, i to nadomak kuće u kojoj je živjela. Kako doznajemo, curica je s tatom prelazila cestu preko zebre, a nedugo nakon naleta BMW-a, koji je dojurio iz zavoja, do mjesta tragedije dotrčala je i majka stradalog djeteta. 33-godišnjaku je izmjereno 0,34 promila alkohola u krvi.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Susret braniteljica Republike Hrvatske održava se ovu subotu 25. svibnja u Solinu i Splitu

Rat je od pamtivijeka bio sastavnim dijelom povijesti čovječanstva. Pritom se njegov spomen dominantno vezivao uz muškarce. U ratnim uvjetima...

Close