U Jakovlju pretpremijera dokumentarnog filma „Tak je to bile“

Film koji govori o Zagorskoj bojnoj može se pogledati u subotu, 27. travnja s početkom u 18 sati

Pod redateljskom palicom Nenada Piskača, koji je ujedno i scenarist nastao je dokumentarni film „Tak je to bile“. Pretpremijeru ovog filma, koja govori o Zagorskoj bojnoj u obrani južnog Velebita 1991. i 1992. godine prvi će moći pogledati Jakovljani, u subotu 27. travnja u 18 sati.

-Film govori o dragovoljačkoj postrojbi, Zagorskoj bojnoj koja je 1991. godine zaposjela južnu stranu Velebita i počela s obranom od srpske agresije. Uz 1991. film obrađuje i 1992. godinu, u kojoj su dragovoljci ove bojne također bili na Velebitu- ispričao nam je predsjednik Gradskog ogranka Udruge Hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zaprešića, Dragutin Poturica, koji je ujedno i direktor Festivala domoljubnog filma Gordan Lederer.

Dokumentarni film „Tak je to bile“ prikazivat će se pod okriljem Festivala, čiji je autor Marijan Capek. Ovim, ali i svim ostalim filmovima koji se prikazuju unutra Festivala želi se sačuvati istina o Domovinskom ratu.

-Ovim filmom vraćamo se 28 godina unazad, a njime se želimo prisjetiti tih trenutaka. Također, želimo doći do publike, a pogotovo do djece kako bi ih upoznali s time da se to nikada ne zaboravi, kako bi djeca u budućnosti znala što se to događalo u prošlosti i kako se stvarala Hrvatska- poručio je Capek.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Za krivotvorene diplome nema sudskih kazni

Za krivotvorene diplome nema sudskih kazni, a krivitvoriteljima ostaju plaće i staž, objavio je u četvrtak Jutarnji list, istražujući moguće...

Close