U PLETERNICI Održano Prvo zavjetno hodočašće branitelja i mladih Gospi od Suza

Braniteljska udruga „Branko Drinovac-Lega“ iz Bresnice bila je  inicijator i organizator Prvog zavjetnog hodočašća hrvatskih branitelja i mladih Gospi od Suza u Pleternici. Hodočašće je danas održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, uz supokroviteljstvo Grada Pleternice, a posvećeno je svim hrvatskim braniteljima, mladima i žrtvama Domovinskog rata u stvaranju slobodne Hrvatske. Procesija s oko 800 hodočasnika iz više županija krenula je dopodne  s pleterničkog Stadiona malih sportova, a kretala se pored parka, te ulicama Ivana Šveara, Stjepana Radića i Prilaz . Na čelu procesije bio je dušebrižnik hrvatskih branitelja Republike Hrvatske Vjekoslav Uvalić, trajni đakon Sisačke biskupije.

Ispred spomen-obilježja hrvatskih branitelja vijence su položili izaslanica Ureda  predsjednice RH Antonija Jozić, pleternička gradonačelnica, izaslanik ministra branitelja Jozo Katić, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević, predstavnici Grada Pleternice, Udruge roditelja poginulih branitelja i pojedinih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskoga rata i drugi. Prigodnu molitvu održao je pleternički kapelan Tomislav Sanić.

U  župnoj crkvi  i svetištu Gospi od Suza služena je sveta misa koju je prevodio pleternički župnik Antun Ćorković. Druženje hodočasnika nastavljeno je uz prigodnu zakusku. U poslijepodnevnim satima održava se na Stadionu malih sportova  memorijalni malonogometni turnir, na kojem sudjeluju četiri momčadi. U sklopu manifestacije održana je likovna kolonija na kojoj su sudjelovali slikari iz Požege, Pleternice, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Rešetara i Novske.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Božica Habljak Božica Habljak napisao:

    Bila sam.Nezaboravno iskustvo.Do godine ponovno.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Pretpremijera filma ‘Pouke o čovječnosti’ u zagrebačkom HNK

Pretpremijera dokumentarnog filma "Pouke o čovječnosti" redatelja Branka Ištvančića održati će se u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u srijedu,...

Close