Published On: Uto, srp. 9th, 2013

U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA-MOLITVENA HODNJA ”KORACIMA NADE U ISTINU”

U-SPOMEN-NA-30-ZRTAVA-DOMOVINSKOG-RATA-MOLITVENA-HODNJA-KORACIMA-NADE-U-ISTINU_article

U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA

ŽUPE LIŠANE OSTROVIČKE i 22. obljetnicu PROGONSTVA ŽITELJA

pozivamo Vas da svojim koracima podržite

MOLITVENU HODNJU

”KORACIMA NADE U ISTINU”

BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

srijeda >> 17. 07. 2013. >> BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

Sveta misa za poginule branitelje i ubijene civile iz Domovinskog rata služit će se u crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim.

U organizaciji Udruge ”Žene u Domovinskom ratu – Zadar” petu godinu za redom se obilježava 17. srpanj kao datum stradanja prvih hrvatskih žrtava srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj – prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17. srpnja 1991. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

Prisjećamo se i 22. obljetnice progonstva žitelja župe Lišane Ostrovičke s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 civila (uz još 2 mučki ubijenih civila iz Lepura-župa Perušić), svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

 -Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

 -Program započinje u 17:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

-Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv. Kate do župnog groblja Sv. Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

-S početkom u 20:00 h u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim služit će se Sv. misa u čast i spomen poginulima u Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Vukovarski Srbin vlasnik je državne imovine zahvaljujući koalicijskom sporazumu Sanaderovog HDZ-a i Stanimirovića?

Kalkulira se kako je Srbin Jovan Lazić postao vlasnik državne imovine zahvaljujući koalicijskom sporazumu tadašnjih političkih partnera HDZ-a i SDSS-a,...

Close