U Trebinju ubijena kći optuženog za ratne zločine i napade na Dubrovnik Božidara Vučurevića

Kći nekadašnjeg čelnika Trebinja, Božidara Vučurevića koji je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine, ubijena je a počinitelj ubojstva je suprug, prenijeli su u srijedu lokalni mediji.

Iz Okružnog tužiteljstva u Trebinju potvrdili su kako je žena koja je u utorak poslije podne ustrijeljena na radom mjestu u u Zavodu za zdravstveno osiguranje Ljiljana Ratković (51).

Ona je Vučurevićeva kći a ubio ju je suprug Slaviša Ratković.

“Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi, pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije s ukrasnom vrećicom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja a onda na sebe u predjelu uha”, izjavio je okružni tužitelj Žarko Milić potvrdivši kako su sve zabilježile nadzorne kamere.

Žena je preminula na licu mjesta, a ubojica je preživio pokušaj samoubojstva i prebačen je u bolnicu u Podgorici.

U tijeku je istraga koja treba utvrditi motive zločina.

Hrvatska Vučurevića tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Županijsko tužiteljstvo u Dubrovniku podiglo je u listopadu 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturnih i povijesnih spomenika između 1991. i 1995. godine.

Kao predsjednik Skupštine općine Trebinje, predsjednik Srpske autonomne oblasti Hercegovine, predsjednik Kriznog štaba i ratnog štaba općine Trebinje kao i predsjednik Ratnog predsjedništva Trebinja, kako je navedeno, okrivljeni je tokom 1991. pa do 29. listopada 1995, djelujući individualno i u suradnji s predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, planirao, poticao, naredio i na drugi način pomogao u provođenju ideje stvaranja tzv. Velike Srbije na prostoru bivše Jugoslavije, okupacijom i pripajanjem dijelova teritorija Hrvatske i protjerivanjem hrvatskog stanovništva, navodi se u optužnici.

(Hina)fah

Displaying 12 komentara
Have Your Say
 1. Mato Cvjetkovic Mato Cvjetkovic napisao:

  Kako siješ tako žanješ

 2. Kako je radio tako mu se i dogodilo

 3. Nemojte tako, djeca nikad nisu kriva. Zao mi je svakog mladog zivota. A ovaj zlotvor gorio u paklu.

 4. Milan Milas Milan Milas napisao:

  Brige njega nema taj emocija za nikog sem sebe

 5. Jozo Brkić Jozo Brkić napisao:

  Šteta što nije i tebe likvidirao.

 6. Zločinci ne mogu bez zločina

 7. Toni Strunje Toni Strunje napisao:

  SVE SE VRAĆA I SA TUGOM TEBI VRAĆA ČETNIČE JADNI PATI.

 8. Neven Meic Neven Meic napisao:

  Karma is a bitch…

 9. Marina Volarić Marina Volarić napisao:

  Mnoge majke su izgubile svoju djecu radi ovog zločinca ,žalosno ali došlo vrijeme da ih i on sam razumije.Suze Dubrovačkih majki došle na naplatu

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
80 GODINA OD SMRTI GENIJALNOG HRVATSKOG SLIKARA OTONA IVEKOVIĆA

Oton Iveković (17. 4. 1869. - 4.7.1939.)  svakako je najveći i najplodniji hrvatski slikar iz razdoblja historicizma; no, on je...

Close