Ubojici iz Đakova minimalno mjesec dana istražnog zatvora

Inače, dok je Andrija bježao s mjesta zločina, ispala mu je torba u kojoj su bili dokumenti pa ga je policija mogla odmah identificirati. Pronađene su i čahure koje će biti poslane na vještačenje

Andriji Drežnjaku, osumnjičenom za ubojstvo socijalne radnice Blaženke Poplašen (50) i teškog ranjavanja pravnika Centra za socijalnu skrb Ivana Pavića (35) u Đakovu, sudac je odredio istražni zatvor od najmanje mjesec dana. Razlozi su njegovo psihofizičko stanje, mogućnost ponavljanja djela i utjecaj ana svjedoke.

Drežnjak se cijelo vrijeme branio šutnjom.

Kako neslužbeno doznajemo, policija ima svjedoka koji je vidio Drežnjaka kako ispaljuje metak u glavu Ivanu Paviću.

Inače, dok je Andrija bježao s mjesta zločina, ispala mu je torba u kojoj su bili dokumenti pa ga je policija mogla odmah identificirati. Pronađene su i čahure koje će biti poslane na vještačenje, ali pretpostavlja se da odgovaraju njegovom oružju.

Pri uhićenju je kod sebe imao putovnicu i novac pa se pretpostavlja da je htio pobjeći iz zemlje.

Pokopana Andrijina žrtva

U Selcima Đakovačkim u četvrtak je pokopan Blaženka Poplašen (59) koju je u utorak na Dan socijalnih radnika ubio njen štićenik Andrija Drežnjak (61). Pokopu su osim obitelji nazočili ministrica Nada Murganić, veliki broj socijalnih radnika iz Hrvatske, brojni mještani Selaca Đakovačkih.

Kolegice, socijalne radnice od nje su se oprostite bijelim tužbama i karanfilima. I na pokopu su se mogle čuti riječi o teškoćama s kojima se u svom radu susreću socijalni radnici, s prijetnjama, uvredama, fizičkim napadima i nažalost i ubojstvima. Socijalne radnice traže pomoć, kako za nekoga od njih već sutra ne bi bilo kasno.

 

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Željko Žmirić Željko Žmirić napisao:

    da socijalni radnici rade svoj posao pošteno možda im ne bi trebala pomoć niti bi bilo ubijenih.ne ubija se onaj tko ti pomaže već tko te još više zakopava.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Skupina za nestale osobe na summitu Berlinskog procesa

Skupina za nestale osobe izvijestila je o aktivnostima provedenim u sklopu odredaba Okvirnog plana te ostvarenom napretku od studenog 2018....

Close