Published On: Pet, stu 22nd, 2013

‘Učinit ćemo sve da Oluju u Haagu prikažemo kao genocid!’

1

Vođa pravnog tima koji će Srbiju zastupati pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu na raspravi o hrvatskoj tužbi i srpskoj protutužbi za genocid, kazao je kako će uložiti najveće napore da pred Sudom dokaže da je vojno redarstvena akcija Oluja zapravo bila genocid nad srpskim stanovništvom.

‘Očekujem da tužba Hrvatske bude odbijena, a što se tiče našeg zahtjeva, to ću ostaviti sudu na procjenu, jer nije moje pružati neka euforična obećanja ili da budemo pesimistični. To nije u skladu s funkcijom koju tamo trebam obavljati’, rekao je Obradović agenciji Tanjug. Pojasnio je kako će se strategija Srbije ‘u biti svoditi na osporavanje da je nad hrvatskim narodom tijekom oružanog sukoba u Hrvatskoj, od 1991. do 1995. počinjen genocid’.

>> Dačić: Srbija očekuje smjeliji iskorak Hrvatske u uzajamnom povlačenju tužbi

‘S druge strane, učinit ćemo sve da teške zločine koji su počinjeni tijekom operacije Oluja, kao vrhu etničkog čišćenja koji se dogodio u Hrvatskoj, predočimo sudu upravo kao genocid koji Hrvatska ističe i koji bi oni željeli pravno utemeljiti’, rekao je Obradović plašeći Hrvatsku kako ‘ako je genocid to što Hrvatska tvrdi da je, onda je upravo operacija Oluja izvanredan primjer takvog ponašanja’.

Obradović je samouvjereno rekao kako će rasprava u Haagu biti ‘prilika za Srbiju da još jednom pred Međunarodnim stručnim forumom iznese pitanje Oluje i zločina koji su tada počinjeni, posebno imajući u vidu ‘katastrofalan ishod postupka pred Međunarodnim kaznenim tribunalom za bivšu Jugoslaviju’ i činjenicu da za Oluju ‘još nitko nije odgovarao u pogledu ubojstava koja su tamo počinjena’ i, kako tvrdi, ‘za to imamo dobre dokaze’. (Agencija VLM)

Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor: Uredništvo

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Nedeljko Janko Lukaček napisao:

    dok ti Zlotvor dokazuje da je žtva krivac – onda ovaj svijet ode naopako – ali nećemo se dati- pravica je pravica

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Stožer: Zapaljen nam je štand u Mirkovcima

Stožer navodi da je u tijeku očevid, ne ističući nikakve druge preciznije informacije Prema navodima Stožera za obranu koji se...

Close