Published On: Ned, srp. 9th, 2017

UHB RH PODUPIRE PROSVJED ZA SPAS PLITVIČKIH JEZERA


UHB RH u potpunosti podupire prosvjed Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata područja plitvičkog kraja, pod nazivom „5 do 12 za spas Nacionalnog parka Plitvička jezera“.

Sukladno tome podržavamo i sve druge aktivnosti Koordinacije koje su vezane uz očuvanje NP Plitvička jezera.

Pogodovanje interesima podobnih pojedinaca ili interesnih skupina na uštrb javnog dobra i nacionalnih interesa u Hrvatskoj odavno je prešlo granicu podnošljivosti, stoga smatramo kako je krajnje vrijeme pružiti otpor bilo kakvom daljnjem nastavku devastacije hrvatskog nacionalnog blaga.

Plitvička jezera sa svim svojim prirodnim ljepotama pripadaju u sam vrh nacionalnih vrednota i kao takvo pripadaju hrvatskom narodu, što znači da nisu ničije privatno vlasništvo i nitko se nema pravo prema njima tako odnositi.

Obzirom da su u ovom, kao nažalost i u brojnim drugim slučajevima, zakazali oni kojima je to dužnost i za što su preskupo plaćeni od hrvatskog naroda, dužnost je naroda zaštiti svoje vlasništvo svim zakonom dopuštenim sredstvima.

Odgovornost za devastaciju NP Plitvice i posljedice koje su uslijedile zbog iste, potrebno je utvrditi te sukladno zakonskim odredbama adekvatno sankcionirati.

Pozivamo sve ostale braniteljske udruge, odgovorne i svjesne pojedince te hrvatski narod u cijelosti da podupru ovu hvale vrijednu akciju i borbu protiv samovolje i bezakonja.

Ono što smo obranili u ratu dužnost nam je čuvati u miru. Danas su to Plitvice, sutra tko zna što.

UHB RH
Dražen Šemovčan, predsjednik v.r.

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Tomo Medved: Potpisat ćemo međudržavni sporazum sa SAD-om

  Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj...

Close