UHDDR VSŽ: Središnjica prema nama ima maćehinski odnos! Traže i pojašnjenje slučaja Kajkić

S obzirom da su smjena Kajkića, ali i dotadašnje dugogodišnje traljavo istraživanje slučaja Ovčara prošli prilično ispod radara hrvatske javnosti, sudionici konferencije zatražili su objašnjenje slučaja, nastavak istrage i upoznavanje javnosti s dosadašnjim rezultatima…

Ponukani rastućim nezadovoljstvom i, kako kažu, maćehinskim odnosom zagrebačke središnjice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata prema županijskim i lokalnim ograncima, predstavnici vukovarsko-srijemskog ogranka udruge i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u Vukovaru su održali medijsku konferenciju, na kojoj su pojasnili razloge svog nezadovoljstva.

Odnosi između središnjice i lokalnih ogranaka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ne cvjetaju već godinama, no nezadovoljstvo je eskaliralo u studenom prošle godine, kad je čelništvo udruge nenajavljeno posjetilo VSŽ, uz neformalni susret u Petrovcima. “Htjeli su vidjeti što to ne štima i zašto ogranci u VSŽ ne surađuju s njima”, kaže Đuro Biki, predsjednik UHDDR VSŽ.

A ne štima, pojašnjava, puno toga.

Između ostalog, iako vukovarsko-srijemski predstavnici koji su 2015. preregistrirani iz podružnice u pravnu osobu- UHDDR VSŽ – imaju svog predsjednika, središnjica je na sastanku ogranaka izabrala svog predstavnika za ovu županiju. “Nismo se složili da nas predstavlja jedna osoba za koju tvrdim da nije ni dragovoljac Domovinskog rata, rodom je iz Županje, radi se o Goranu Lončareviću. Nas 13 digli smo ruku protiv, ali oni su odredili da on zastupa Vukovarsko-srijemsku županiju. ” Osim izbora Gorana Lončarevića, razlog nezadovoljstva, ali i preregistracije je podjela, odnosno nepodjela financijskih sredstava. “Nikad nismo dobili sredstva, govorim zaovu županiju, niti lipe iz središnjice, a znamo da je središnjica povukla iz ministarstva 2,5 milijuna kuna, na račun nas članica”, rekao je Biki.

Središnjica prema nama ima maćehinski odnos, poručili su sudionici medijske konferencije. Druga tema konferencije bila je nerazjašnjena smjena istražitelja Nikole Kajkića sa slučaja Ovčara u veljači ove godine. “Je li g. Kajkić u jednom dijelu svog posla pogriješio, u to ne želimo ulaziti, ali zaustaviti cijeli proces u veljači ove godine i neimenovati neke druge ljude da preuzmu i počnu dalje raditi na slučaju, za nas je to bedasto”, kaže Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. I više od toga, s obzirom da je Nikola Kajkić došao do pomaka i novih informacija u istrazi, koje su, dalo bi se naslutiti, kaže Šoljić, nekome zasmetale. “Začuđuje da se može dogoditi da netko 18., 19. i 20. studenog 1991., bude na području Ovčare i izjavi da je samo izvršavao pošteno svoj dio posla, kao zaposlenik VUPIK-a.”

Inače, spomenuti netko je, kako su mediji pisali još u veljači, Đorđe Čurčić, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana. “Gospodine dragi, priznali ste da ste ta tri dana i u to vrijeme bili tamo, onda možete odgovarati na temelju viđenih činjenica, jer ste po meni zataškali ono što ste vidjeli po pitanju ratnog zločina na Ovčari”, poručio je Šoljić prozvanom Čurčiću.

S obzirom da su smjena Kajkića, ali i dotadašnje dugogodišnje traljavo istraživanje slučaja Ovčara prošli prilično ispod radara hrvatske javnosti, sudionici konferencije zatražili su objašnjenje slučaja, nastavak istrage i upoznavanje javnosti s dosadašnjim rezultatima. “Ni naši političari s lokalne razine, razine županije, ne traže odgovore, osim nas ovdje, zbog čega se to tako radi. 20 godina traljavo, samo ne čačkaj po političkim opcijama i ne diraj političke struje i sve u redu”, poručio je Šoljić. A za one, što svake četiri godine prodaju moral, čast i domoljublje za fotelju, podsjetimo još jednom: minimalno 60 posmrtnih ostataka brutalno mučenih i ubijenih osoba s Ovčare, civila, branitelja i medicinskog osoblja, do dan danas nije nađeno,priopćili su iz UHDDR VSŽ

 

 

 

 

 

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HRVATSKI RATNIK I VOJNIK KOJEM SU TUĐMAN I BOBETKO ‘SKIDALI KAPU’

Tog 10. 08. 1998. Berisha je poginuo u kući koju su tenkovi u potpunosti razrušili... Bekim Berisha ponos je Hrvatske,...

Close