Published On: Sri, stu. 14th, 2018

UNIŠTAVAO TENKOVE Na današnji dan poginuo je Mate Kostelac Maljutka

Na uredništvo portala zaprimili su pismo čitatelja koji se prisjetio Mate Kostelca-Maljutka, vukovarskog heroja koji je poginuo na današnji dan.

Ovaj Otočanin i Prozoranin redovito je uništavao oklope pod zapovjedništvom generala Blage Zadre te pripadnik Prve brigade Tigrovi.

Mate se prisjetila i udruga PJP Sokolovi:” pokojni Mate upravo svoj put započeo u MUP-PU Gospić, Posebna jedinica policije Otočac, osnovnu obuku prošao u Jedinici za posebne namjene Satnija Sinac. Poslije je Mate otišao u 1.GBR “Tigrove”.

Mate je dobio nadimak – kodno ratno ime “Maljutka” iz razloga što je na Trpinjskoj cesti ( Borovo naselje ) uništio s maljutkom veliki broj tenkova JNA. Mate je bio legenda, svi su ga voljeli i sa svakim je bio dobar, a pred sam pad Vukovara je poklopio neku kornjaču sa vezom. Treba napomenuti da se ose i maljutke nisu mogle koristiti u samom gradu nego van grada, zato je pokojni Mate postao JUNAK trpinjske ceste koji je uništio i onesposobio veliki broj tenkova. Na kraju i sam pogođen u glavu na današnji dan je poginuo.

Ponosni smo na našeg Matu jer je iz Otočca (Prozora ). Svi ga se rado sjećamo i čuvamo herojsku uspomenu na njega. Mate je junak Domovinskog rata, a kada je poginuo imao je samo 23 godine.

(N.G.)

 

 

 

Displaying 4 komentara
Have Your Say
  1. Čast mi je bila poznavati ga….

  2. Ivan Dragovoljac napisao:

    Počivao u miru Božjem hrvatski viteže!Neka ti je vječna slava!

  3. Nađa Marinić Nađa Marinić napisao:

    Počivao u miru Božjem

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
ZAŠTO STE VUKOVAR SRAVNILI SA ZEMLJOM? Srpski general dao šokantan odgovor!

General Života Panić, komandant I armijske oblasti do 1992. i načelnik Generalštaba 1992/93, svojedobno je srbijanskoj javnosti objasnio zbivanja u...

Close