Published On: Čet, ožu. 21st, 2019

VARAŽDIN Petorka završila u zatvoru nakon zaplijene rekordne količine droge

ZLOČINAČKO UDRUŽIVANJE

Policijska uprava varaždinska, koja je početkom ožujka u opsežnoj akciji zaplijenila gotovo pola tone marihuane i amfetamina, izvijestila je u četvrtak kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana i jednim državljanom Crne Gore, zbog sumnje u zločinačko udruživanje te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Riječ je o muškarcima u dobi od 48, 38, 41 i 43 godine te 33-ogodišnjem crnogorskom državljaninu.

Policija sumnja da je 48-godišnjak, od kolovoza 2018. do 6. ožujka ove godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke, ostalu četvoricu organizirao u zajedničko kriminalno djelovanje kako bi stekli nepripadajuću materijalnu korist nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina marihuane i amfetamina.

Taj 48-godišnjak zajedno s 38-godišnjakom kontaktirao je s nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine tih droga te osigurali njezinu dopremu u Hrvatsku u, samo za tu svrhu, unaprijed prerađenim kamionima.

Droga se po dolasku u Hrvatsku, odnosno u Varaždin, istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio skladištio za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio organizirao prijevoz za Njemačku.

Inače, riječ je o akciji u kojoj je zaplijenjena rekordne količine droge na varaždinskom području.

Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO:U ORKANOVIZIJI- BRUNO ZORICA ZULU LEGENDA FRANCUSKE LEGIJE STRANACA I LEGENDA DOMOVINSKOG RATA

Bio sam sa Gotovinom u padobranskoj. On je završio obuku prije mene...Takvih kao Gotovina je u Legiji u cijeloj Francuskoj...

Close