Published On: Sub, tra. 27th, 2019

VIDEO – DAMIR PLAVŠIĆ U BUJICI:

Predstavu ‘Bitka za Vukovar’ do sada je vidjelo 86.000 ljudi, a žele je zabraniti Pupovac, ‘Novosti’ i Bojana Genov!

Bojana Genov na račun svoje udruge u šest godina primila je više od 6 milijuna kuna, a u predstavi joj smeta što se hrvatsku djecu pozdravlja s ‘Hvaljen Isus i Marija’, smeta joj i oznaka HOS-a na rukavu Damira Markuša, kao i zastava s grbom koji ima prvo početno bijelo polje – rečeno je u Bujici. Kada je gost Damir Plavšić rekao da su ‘Novosti’ pokrenule hajku i među prvima zatražile zabranu predstave o Vukovaru, voditelj je potrgao članak iz Pupovčevog lista i bacio ga pred kamere!

Ministrica Nina Obuljen financira predstave u kojima Oliver Frljić blati Domovinski rat, a nama za troškove predstave kojom se promovira istina o herojskoj obrani Vukovara, nije dala ni kune – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Damir Plavšić, vukovarski dragovoljac i autor knjige ‘Bitka za Vukovar’ po kojoj je napravljena predstava.

Plavšić je umirovljeni satnik Hrvatske vojske, 60-postotni ratni vojni invalid, šest puta odlikovan, između ostaloga i za junaštvo u Domovinskom ratu. Predstavu ‘Bitka za Vukovar’ realizirao je zajedno s poznatim HOS-ovcem Damirom Markušem. Njih dvojica putovanja na predstave financiraju sami, cijena ulaznica je 0 kuna, a imaju samo jedan uvjet – da na predstavu dođu školska djeca i vide istinu o Domovinskom ratu.

Plavšić je u Bujici iznio šokantne podatke: – U udžbeniku iz povijesti za osmi razred osnovne škole, koji će pohađati moja kćerka, ni jednom se ne spominju riječi heroj, junak, HOS, masovne grobnice, Velepromet, dragovoljac i redarstvenik. Riječ dobrovoljac spominje se u kontekstu srpskih dobrovoljaca, a znamo da su Hrvati imali dragovoljce… Po anketi koja je provedena među učenicima osmog razreda jedne osnovne škole u Bjelovaru, čak 48 posto ispitanih na pitanje koji grad nije bio okupiran za vrijeme Domovinskog rata odgovara – Plitvice, a samo 20 posto njih zna da se Dan domovinske zahvalnosti slavi 05. kolovoza!

Resorna ministrica Blaženka Divjak jučer je objavila rezultate izbora školske lektire, od 172 predložene knjige nema niti jedne o Domovinskom ratu – iznio je šokantan podatak Damir Plavšić i još jednom naglasio važnost predstave koja je do sada održana u 176 gradova diljem Hrvatske i svijeta, a kojoj su u Domovini nazočila uglavnom školska djeca, redovito oduševljena viđenim, što mnoge očito smeta…

Dvjema učiteljicama u Zagorju, nakon izvođenja predstave u Zaboku, zasmetalo je što smo srpske okupatore Vukovara nazvali “prljavim, smrdljivim, bradatim četnicima” – otkrio je Plavšić i pred kamerama pokazao kako su zaista izgledali likovi koji su u Vukovaru sijali smrt, ubijali, pljačkali i silovali.

Velimir Bujanec

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Josip Deur: Gospodo, neka Vas je sram i stid vaših nedjela!

Nakon jučerašnjeg gostovanja Damira Plavšića u emisiji Bujica, istom se, kao i cijelokupnoj hrvatskoj javnosti putem svog facebook profila obratio...

Close