Published On: Ned, stu. 5th, 2017

VIDEO: DEČKI IZ RAKITJA

Odmah nakon prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj i demokratskih promjena koje je bilo nužno provesti, pristupilo se restrukturiranju hrvatske policije na novim načelima.

Već toga ljeta prva grupa budućih policajaca počinje ubrzano školovanje u centru MUP-a u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici.

Upravo će iz redova tih mladića grupa od njih tristotinjak u listopadu te godine prijeći u Rakitje u novooformljenu postrojbu specijalne policije za posebne zadatke. Oni će biti okosnica stvaranja buduće Hrvatske vojske.

Ti su mladići bili jezgra iz koje su nastale sve hrvatske profesionalne brigade, a posebno legendarna 1. gardijska brigada, “Tigrovi”, koja svoj dan osnutka slavi 5. studenog.

U emisiji ćemo upoznati nekoliko tih prekaljenih boraca koji će se prisjetiti svih bitnih događaja iz tih prvih dana kad su bili gotovo jedina obrana mlade hrvatske demokracije.

 

Dokumentarci/YouTube

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
KRIŽNI PUT OBITELJI MARKOBAŠIĆ 1. DIO

Hrvatica Ružica Markobašić, stara 32 godine, žena u poodmakloj trudnoći, okrutno je ubijena na farmi Ovčara nedaleko od Vukovara dva...

Close