VIDEO Hrvati Chicaga Predsjednicu dočekali uz Thompsonovu “Lijepa li si”

kolinda-chicago-660x330

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović svoj prvi radni dan u 2016. godini odradila je ‘preko bare’. Točnije u Chicagu, gdje se na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru družila s oko 600 iseljenika.

– Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom cijelu našu hrvatsku zajednicu. I svaki hrvatski kutak koji pohodim drago mi je da ljudi tako reagiraju – rekla je predsjednica za i  objasnila zašto je baš sada otišla u SAD.

U posjet Minnesoti hrvatska predsjednica odlazi u povodu 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i te američke savezne države.

– Pričekala sam da se konstituira Sabor kako bi mogla otići u SAD. A kako smo posjet Minnesoti radi obilježavanja 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i države Minnesota odgađali zbog izbora, zbog konstituiranja Sabora odlučila sam to odraditi sada i odraditi ovaj brzinski, skromni i osjećajima jako ispunjeni posjet Chicagu sada.

Predsjednica je istaknula kako je zadovoljna sa prvom godinom svog mandata, rekla je da je puno toga napravljeno, ali i da je još puno posla čeka. Predsjednica je upitana i o novom mandataru Tihomir Oreškoviću.

– Vidi se i nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima i među hrvatskim građanima i među hrvatskim narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da kroz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno, naglasila je predsjednica.

Kazala je i kako je ranije često dolazila u posjet hrvatskoj zajednici u Chicagu:

-Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom i cijelu našu hrvatsku zajednicu u svijetu”, rekla je Grabar-Kitarović.

Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu, oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.

Hrvati Chicaga Predsjednicu su dočekali uz Thompsonovu pjesmu “Lijepa li si”

Hrvatsku himnu “Lijepa naša Domovino” na dočeku Predsjednice otpjevala je Iva Galić, mlada Hrvatica porijeklom iz Zavidovića.

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Marijan Sučec napisao:

    predlagao sam upravo ovo što predsjednica čini na redu su mandatar i budući premijer kao i buduća vlast.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
‘Živi zid se raspada zbog Pernarove autokracije, osniva se Slobodna Hrvatska’

Sa završetkom 2015. godine puknuo je i Živi zid. Ova stranka, proizašla iz aktivističkog pokreta, koja je na proteklim izborima...

Close