Published On: Uto, lis. 31st, 2017

VIDEO: Obilježena 26. obljetnica ustroja 131. brigade Hrvatske vojske

 

U Županji je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata županjske Posavine, a zatim molitvom obilježena 26. obljetnica 131. brigade Hrvatske vojske.

Županjska 131. brigada službeno je ustrojena 25. listopada 1991. godine. Osim obrane Županje dio brigade prebačen je na vinkovačko ratište kao pojačanje 105. bjelovarskoj brigadi. Kroz 131. brigadu prošlo je 7800 osoba. Ranjenih je bilo 173, a poginulo je 58 pripadnika. U spomen na njih položeni su vijenci i upaljene svijeće, a uz rodbinu i prijatelje, prisjetila su ih se brojna izaslanstva, među kojima i ono Grada Županje.

Unatoč vremenu koje je prošlo neće se dopustiti da doprinos i žrtva pripadnika 131. brigade u Domovinskom ratu padne u zaborav, poručeno je sa skupa obilježavanja obljetnice osnutka ove brigade. Simbolično će se u Županji prisjetiti Sinova ravnice i tako što će gradski park u blizini spomen obilježja hrvatskim braniteljima koje je postavljeno prije deset godina, službeno nazvati prakom 131. brigade.

Izvor: Vinkovačka TV

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
U SRBIJI SE NE STIŠAVA BURA NAKON ŠTO IM JE HERTA MULLER SASULA ISTINU U LICE

Prije nekoliko dana (točnije, 23.10.) u vrijeme održavanja sajma knjiga u Beogradu, na velika zvona je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu...

Close