VIDEO – OLUJE HARALE HRVATSKOM Pijavice, kiša i jak vjetar izazvali paniku

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom osim Zagreba pogodilo je i druge dijelove Hrvatske.

U sklopu snažne grmljavinske oblačne linije koja se oko podneva premještala preko Kvarnera, kod Novog Vinodolskog zabilježena je ogromna pijavica.

Pijavica se, prema informacijama s kojima raspolaže Istramet, zadržavala iznad morske površine te nije prouzročila štete.

Isti grmljavinski sustav do 12 sati i 45 minuta Matuljima je donio vrlo obilnih 42 mm kiše. Ostale postaje oko Učke mjere uglavnom do također obilnijih 25 mm kiše.

Grmljavinski pljusak značajno je snizio temperature zraka. Primjerice, dok meteorološke postaje u Puli mjere do 26 °C, na riječkom području temperature zraka kreću se većinom između 16 i 19 °C.

Jako nevrijeme praćeno pljuskovima i krupom pogodilo je Trogir i širu okolicu. Sama olujna fronta nastala je nad trogirskim područjem i jako sporo putovala Bračkim kanalom prema istoku. Tako je Čiovo u samo par sati dobilo 43 litre oborina, a Kaštela i Split našli su se na rubnim dijelovima oblaka pa su ‘dobili’ od 9 do 14 litara, piše Dalmacija danas.

Da se doista radi o izoliranom olujnom oblaku, govori činjenica da je u Splitu izašlo sunce i na nekoliko trenutaka stvorilo dugu koja se miješala s padalinama i munjama.

O pijavicama su danas građani izvještavali i iz okolice Hvara, Visa, Brača i Šolte. Čitateljica je za Dalmaciju danas rekla kako je vidjela pijavicu dok se približavala Hvaru.

“Stigla je s juga sve do punte rive. S mora je ušla na samu rivu, odmah je bacila dva kemijska WC-a u more, sreća da je u tom trenutku na rivi bilo malo ljudi. Srušila je građevinsku ogradu, pobacala je stvari, predmeti su letjeli više desetaka metara u zrak. Ljudi su bježali kada su vidjeli koliko je snažna. Zanimljivo, pijavica nije nastavila pustošiti po gradu, nego se jednostavno okrenula i vratila odakle je došla, prema kanalu”, rekla je Zorka Bibić.

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
NEOBIČNA KOMBINACIJA: Znate li tko će u Kninu nastupiti za Dan domovinske zahvalnosti?

Miroslav Škoro i Lidija Bačić pjevat će u Kninu 5. kolovoza povodom obilježavanja 23. godišnjice Oluje, a koncert će se održati na trgu...

Close