Published On: Pet, stu. 16th, 2018

VIDEO: Predsjednica na utakmici s obitelji vukovarskog heroja Nicoliera

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović utakmicu protiv Španjolske nije gledala iz svečane lože, bila je na tribini s navijačima, a uz nju je Paula Nicoliera ( s naočalama, ispred predsjednice) brat ubijenog vukovarskog heroja, Francuza Jean Michela Nicoliera.

S njima je i Hervé Rousseau, franucuski zaljubljenik u Hrvatsku, koji  godinama živi u Zagrebu i obožava Lijepu našu.

Tijekom dana predsjednica Grabar Kitarović  primila je  Lyliane Fournier i Paula Nicoliera, majku i brata vukovarskog heroja Jean Michela Nicoliera

“Jean-Michel Nicolier bio je francuski dragovoljac koji je došao u Hrvatsku i otišao braniti Vukovar. Ubijen je na Ovčari, a njegov doprinos obrani Hrvatske i hrabrost u ratu nikad se neće zaboraviti. Nažalost, njegove ubojice još uvijek nisu privedeni licu pravde iako je od te tragedije prošlo 27 godina”, kazala je predsjednica.

Vukovarski heroj po kojem su snimili film Jean-Michel Nicolier bio je francuski dragovoljac koji je otišao braniti Vukovar. Život u Francuskoj devedesetih godina zamijeni je prvom crtom obrane u Vukovaru. Četnici su ga mučili i tukli zajedno sa Sinišom Glavaševićem i ostalim braniteljima i civilima koje su ubili na Ovčari u studenom 1991. godine.

– Ovdje sam, u dobru i zlu. Eto, izgubili smo. A to što sam Francuz ne znači da ću se izvući… Došao sam u Vukovar jer sam mislio da mogu pomoći ovim ljudima. Više puta su mi predložili da se vratim u Francusku, ali ja sam ostao. Izgubio sam previše prijatelja, vidio sam previše ljudi kako plaču, previše patnje…

Tako je u podrumu vukovarske bolnice govorio ranjeni Francuz Jean Michel Nicolier.

Uskoro su ga četnici izvukli iz bolnice i ubili. Njegova majka Lyliane Fournier, kao i mnoge hrvatske majke, još traži posmrtne ostatke svog sina prema kojem je snimljen i dokumentarni film “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac “Sve je bio dobar san” proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier.

Iako su mediji ime i prezime ubojice, i mjesto stanovanja u selu pokraj Rume u Srbiji, objavili još od 2011. godine MUP RH i Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku su tek 5. travnja 2018. godine podnijeli kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg srbijanskog državljanina Spasoja Petkovića Štuke zbog sumnje na ubojstvo Jeana Michela Nicoliera.

Sumnja da je osumnjičeni u poslijepodnevnim i večernjim satima 20. studenoga 1991., u hangaru na poljoprivrednom dobru Ovčara, sudjelovao u zlostavljanju i ubojstvima zarobljenika dovedenih iz vukovarske bolnice kojom prilikom je usmrtio više osoba, među kojima i francuskog državljanina, dragovoljca HOS-a Jeana Michela Nicoliera (1966.), čiji posmrtni ostaci do danas nisu pronađeni.

Displaying 8 komentara
Have Your Say
 1. Pavle Portner Pavle Portner napisao:

  ♥️ Prava si cokolinda!

 2. Franjo Rasonja Franjo Rasonja napisao:

  To je tako kad je predsjednica izabrana od strane Hrvata , i onih koji Hrvatsku osjećaju i postuju kao svoju domovinu,

 3. Goran Butina Goran Butina napisao:

  Lijepa naša KRALJICA❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🌹

 4. Bozidar Bozic Bozidar Bozic napisao:

  Ma to je naša kraljica Kolindra Grabar Kitarović 🇭🇷😍naša Predsjednica

 5. Marijan Habljak Marijan Habljak napisao:

  Vidi se veselje Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sa navijačima

 6. Razija Turkalj Razija Turkalj napisao:

  Svaka čast predsjedniče💝💝🇭🇷🇭🇷🇭🇷

 7. Toma Cagalj Toma Cagalj napisao:

  Svaka čast predsjednice. Potez godine i u pravo vrijeme. ZDS

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Pavković: Sad je vrijeme da se opet prisjetimo i srpskih logora smrti…

Sad je vrijeme da se opet prisjetimo i srpskih logora smrti…najmlađi zatočenik bilo je dijete od šest godina, dok je...

Close