Published On: Sub, kol. 9th, 2014

(VIDEO) PREDSJEDNIK HSP-a VELIKE GORICE NAPAO GRADSKO VIJEĆE JER IZBJEGAVA DATI IME ULICE PO VUKOVARSKOM JUNAKU, A IMENUJE ULICE PO LOLI RIBARU!

VIDEO-PREDSJEDNIK-HSP-a-VELIKE-GORICE-NAPAO-GRADSKO-VIJECE-JER-IZBJEGAVA-DATI-IME-ULICE-PO-VUKOVARSKOM-JUNAKU-A-IMENUJE-ULICE-PO-LOLI-RIBARU_article

Gradsko vijeće u Velikoj Gorici sastavljeno od HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera trebalo je po 14.-toj točki dnevnog reda raspravljati o prijedlozima za imenovanje novih ulica u Velikoj Gorici koje je prihvatio Odbor za imenovanje ulica i trgova u Velikoj Gorici, ali je ta točka na koncu skinuta s dnevnog reda. Među tim prijedlozima bila su i dva prijedloga za imenovanje koje je uputila i HSP-ova podružnica „Mladen Amstrong Grof“ i za koje je poštivala sve propisane procedure, te su ta dva prijedloga objavljena i u lokalnim medijima, potkrijepljena fotografijama – skicama novih ulica.

Jedna od njih bi nosila ime velikogoričanina Mladena Amstronga Grofa, osnivača HSP-a u Velikoj Gorici, te člana HOS-a koji je izgubio život na Sajmištu braneći Vukovar. Druga ulica bi se nazvala po Tihomiru Tomašiću Tihici, također velikogoričaninu, mladiću koji je u odori HOS-a bio ranjen u Vukovaru, zarobljen u vukovarskoj bolnici, te mučki smaknut na Ovčari. To je, inače, bio mladić čiji su roditelji pukom srećom preživjeli Križni put ,a poslije i robijali u jugoslovenskim kazamatima zbog svojih hrvatskih uvjerenja. Obje navedene ulice bi se prema prijedlogu naše podružnice spajale pod kutem od devedeset stupnjeva te tako i simbolički pokazale povezanost ovih dviju tragičnih sudbina čije djelo nastojimo očuvati i prenositi kroz buduće naraštaje. Odbor za imenovanje je PRIHVATIO prijedlog za Mladena Amstronga Grofa dok je drugi prijedlog ODBIO s obrazloženjem da u gradu već postoji ulica u čijem nazivu je isto prezime – Tomašić, te bi novo imenovanje „stvorilo zbrku kod adresiranja“. Koliko god je bilo veliko naše zadovoljstvo prihvaćanjem prijedloga za Grofovu ulicu toliko je bilo i veliko naše razočarenje činjenicom da jedan takav mladić iz takve mučeničke obitelji NIJE zavrijedio ulicu u svome gradu ni više od dvadeset godina nakon pogibije!

Uzgred, spomenimo i to, da je grob stradale obitelji Tomašić sa lijepim spomenikom, u cjelosti podiglo Društvo političkih zatvorenika Hrvatske u znak zahvale. S druge, pak, strane, u Velikoj Gorici se prihvaćaju prijedlozi za ulice poput „gradska“, „želingradska“, „ribareva“ i slične. Posebno je „Ribareva“ zasmetala našem predsjedniku jer je očito da se njom potajice časti lik i djelo partizanskog borca iz NOB-a. Šokantna je i činjenica da takove stvari čine tzv. demokršćanske hadezeovske snage u suradnji s također takozvanim pravašima koji se kriju iza imena našeg dičnog Oca Domovine. Medijski istup Lucijana Maslaća je, zato, više nego hvale vrijedan čin čovjeka koji na svakom koraku i u svakoj prigodi, gorljivo brani temelje ove države, a to su, prije svih – pali hrvatski branitelji.

Bog i Hrvati! – Ivica Gašpar

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
EVO TKO JE ABOLIRAN: ‘Milana Zorića zvali smo ‘Sirovi’. Tukao je svoju ženu, otišao u četnike, ubio Lederera i time se hvalio!’

"Milan je bio loš čovjek koji je tukao ženu. Mi u susjedstvu zvali smo ga "Sirovi". Priženio se u Sisak...

Close