Published On: Sub, stu. 10th, 2018

VUČIĆ NA SRPSKIM RATNIM IGRICAMA

VUČIĆ NA SRPSKIM RATNIM IGRICAMA ‘Uskoro nam stiže još nešto o čemu ne mogu pričati, a što je već plaćeno. Kada bih rekao, uveli bi nam sankcije’

Stogodišnjicu pobjede u Prvom svjetskom ratu Srbija u subotu obilježava velikom vojnom vježbom “Stoljeće pobjednika” u kojoj će na deset lokacija diljem zemlje sudjelovati 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa 645 borbenih sustava.

Početku vježbe na vojnom poligonu Pasuljanske livade nazoči i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, kako je najavljeno, tijekom dana s premijerkom Anom Brnabićposjetiti i privremeni poligon na Pešterskoj visoravni.

“Sve od opreme koja vam nedostaje mi ćemo osigurati do kraja sljedeće godine. Slijedi vam sada veća plaća, sljedeće godine još veća, pomažemo u stambenom zbrinjavanju. Hvala vam što ste uvijek na braniku naše zemlje”, poručio je vojnicima Aleksandar Vučić, kako prenosi Klix.ba.

Predsjednik Srbije pritom je dodao da će u narednom razdoblju stići “još nešto o čemu ne mogu pričati, a što je već plaćeno”. “Kada bih rekao, uveli bi nam sankcije”, kazao je on.

Zapovijed za početak vježbe izdana je jutros u devet sati na vojnom poligonu Pasuljanske livade, a u tijeku je prva aktivnost – prikaz zračnog napada u borbenoj skupini, u kojoj sudjeluje šest MIG-ova 29.

Riječ je o jednoj od najvećih vojnih vježbi u regiji tijekom koje će istodobno na deset različitih područja diljem Srbije biti izvedene vježbovne akcije bojevim streljivom uz sudjelovanje 100 tenkova, 100 oklopnih borbenih vozila, 100 topničkih i raketnih sustava, te protuzračne obrane.

Prvi program nacionalne televizije (RTS) najavio je da će vježbu od – Titela u Vojvodini, do Pešterske visoravni na teritoriju jugozapadne Srbije, prenositi sa 70 kamera.

Izvor:jutarnji.hr

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Mirko Tutić Mirko Tutić napisao:

    Najnoviji traktori….Kada se bega, da se bega sa stilom, bre…

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.hr

Dnevno.hr

Read previous post:
Grabar-Kitarović za to da u Marakeš ide netko iz MVEP-a

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u subotu u Parizu kako bi u Marakeš na potvrđivanje Globalnog kompakta o zakonitim...

Close