Published On: Pon, lis. 7th, 2013

Zadrani se još sjećaju teških dana obrane grada 1991.

Zadrani-se-jos-sjecaju-teskih-dana-obrane-grada-1991.-godine_article

Obilježavanje Dana obrane Zadra, kada je Donatov grad doista i obranjen, traje već nekoliko dana. Toga 6. listopada 1991. godine hrvatski branitelji odbili su kombinirani tenkovsko- pješadijski napad s neprijateljskog uporišta na brdu Križ prema prvoj crti obrane Zadra na predjelu Dračevac.

Kada su neprijatelji već zauzeli prve kuće u tom dijelu grada, u koji su ušli i njihovi tenkovi, pripadnik 4. gardijske brigade Željko Vujić pogodio je protuoklopnim sredstvom, osom, tenk T- 55. Ubrzo nakon toga neprijateljski tenkovi i vojnici povukli su se prema svojem uporištu na Križu. Zadar se tih dana napadalo s kopna, mora i zraka. Po hrvatskim vojnim, ali još više civilnim ciljevima pucalo se iz brojnih vojarni JNA smještenih u samom gradu.

Zadrani, s kojima smo razgovarali, dobro se sjećaju tih dana. Kazali su kako je to bilo teško izdržati, budući da nitko od građana nije bio pripremljen za rat. Tvrde kako ih tada nije bilo strah za sebe, već samo za svoju djecu. Još jednom su uputili zahvalu svim braniteljima.

Uredio-B.P./M

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. mculjak54 napisao:

    Bitke za Zadar su se vodile i prije 6.listopada 1991.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
ZADAR: Neprijatelj je pobijeđen na crti Križ – Dračevac – Ploče

Središnja proslava Dana obrane grada Zadra održana je jučer u Dračevcu Zadarskom. U jednom trenutku sudbina grada je "visjela". Radilo...

Close